Hasenack | de heer ir. H.A.C. Hasenack (Erik)

Regio: Door heel NL

Erik Hasenack (1962) is sedert 2001 werkzaam als coach, en combineert dit met zijn werk als organisatieadviseur en interimmanager. Hij studeerde geodesie aan de TU Delft en ontwikkelde zich als projectleider, leidinggevende en organisatieadviseur als expert bij innovatie- en veranderingsprocessen . Van 1988 tot 1998 werkte hij in die rollen bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, NS en EDS aan slimme ict oplossingen voor logistieke vraagstukken. Het doorbreken van oude denkpatronen, en het overbruggen van belangen en cultuurverschillen tussen partijen stond bij deze projecten steeds centraal. Daaronder waren aparte projecten als de voorloper van de TOMTOM en een olifantenvolgsysteem voor wagons en gevaarlijke stoffen, en grote complexe projecten als landelijk deur-tot-deur vervoer voor gehandicapten, een internationaal elektronisch vrachtbriefsysteem tussen zes Europese spoorwegmaatschappijen, en mobiele meldingen van treinvertragingen in een tijd dat internet er nog niet of nog maar net was en mobiele telefoons er vooral waren om te bellen.

Eind jaren ’90 constateerde Erik dat zijn passie verschoven was van deze innovatie-gerichte initiatieven naar het bij elkaar brengen van mensen en het in aandacht elkaar verstaan. Het was dan ook tijd om daar verder professioneel werk van te gaan maken. In 2001 vestigde hij zich als zelfstandig coach en interimmanager. Hij begeleidt als coach sinds 2001 teams en individuele coachees bij vraagstukken en fundamentele keuzes met betrekking tot hun persoonlijke en/of professionele ontwikkeling en de versterking van hun teams. Binnen het coachvak heeft hij als ingenieur interesse in evidence-based werken maar is hij zich ook terdege bewust van de methodologische beperkingen daarvan: ons leven is fascinerend complex.

Erik verzorgt trainingen op het gebied van coaching& psychologie, motiverende gespreksvoering en coachend leidinggeven.

"C’est le ton qui fait la musique"

Talen

 • Engels
 • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Neem contact op

met Erik Hasenack

Graag hieronder uw gegevens en vraag/verzoek invullen

  Opleidingen

  Erik Hasenack is docent voor

  Ook online mogelijk!

  Coachend Leidinggeven

  Training over effectief inzetten van verschillende coaching technieken vanuit de rol als leidinggevende

  1 Dag
  €595,-
  + accommodatie v.a.€75,-
  BTW nihil
  15-11-2022
  Ook online mogelijk!

  Psychologie in Coaching

  In deze training komen psychologische inzichten en technieken aan de orde die toepasbaar zijn in coaching situaties

  3 Dagen
  €1.485,-
  + accommodatie v.a.€210,-
  BTW nihil
  27-09-2022
  Ook online mogelijk!

  Motiverende gespreksvoering

  Deze training gaat over evidence based gesprekstechnieken die toepasbaar zijn in situaties waar het van belang is mensen te motiveren [...]

  1 Dag
  €595,-
  + accommodatie v.a.€75,-
  BTW nihil
  06-10-2022