Mediator in Zeist

Op zoek naar een mediator in Zeist?

Voor conflicten waarvoor mediation gewenst is, kunt u in Zeist ongetwijfeld een geschikte mediator vinden. In Zeist werken mediators van Merlijn groep, gekwalificeerd, ervaren en met voldoende specialisaties om in ieder type conflict in Zeist te kunnen optreden. Een zaken conflict in Zeist vereist een ander soort kennis dan een echtscheiding. Vandaar dat onze mediators moeten beschikken over een aantal specialisaties. Mediation in Zeist verschilt nogal van een proces voor de rechtbank.

De mediator in Zeist vertegenwoordigt niet één partij maar spreekt met beide partijen en laat die zich bewust worden van hun echte belangen. De vooringenomen posities worden als het ware ondergraven en daardoor minder dominant. In dit proces van bewustwording van wat er werkelijk toe doet krijgen partijen zicht op zaken die tot een akkoord kunnen leiden. Beide partijen creëren de oplossing zelf en dat geeft veel meer het gevoel van acceptatie daarvan. De uitspraak van de rechter maakt officieel wel een einde aan een conflict, maar bij partijen is er vrijwel altijd één ontevreden en dan is het conflict niet echt uit de wereld.

Mediation in Zeist

Bij conflicten in Zeist wordt meer en meer de praktijk van een mediation interventie toegepast in plaats van een proces aan te spannen. Dat komt vooral door de goede resultaten met mediation in Zeist en omdat rechters mediation aanbevelen vanwege die goede resultaten. De rechters wijzen op de mogelijkheid om een gecertificeerde mediator in Zeist te zoeken in plaats van een proces te beginnen. De informele persoonlijke manier van werken van de mediator in Zeist spreekt mensen meer aan dan de gang van zaken bij de rechtbank. Mediation in Zeist gaat sneller, bespaart veel kosten en partijen staan meer achter de afspraken die gemaakt worden.

Welke typen mediation zien we in Zeist

Ten eerste gaat mediation in Zeist veelal over echtscheiding. Dat heeft ook de langste historie. Verder groeit het aantal mediations bij arbeidsconflicten, ook als er ontslag aan de orde is. Onze mediators in Zeist zijn ook betrokken bij business kwesties, bij conflicten met een overheid als partij en bij andere problemen in de familiesfeer, erfeniskwesties bijvoorbeeld. Merlijn mediators in Zeist kunnen dit soort problemen goed behandelen. Gevoelige kwesties als een omgangsregeling met kinderen na een scheiding leiden in een mediation procedure in Zeist tot veel bevredigender en houdbaarder afspraken, dan een uitspraak van een rechter. Traditioneel kwamen ontslagzaken altijd voor de rechter. Nu ziet men in, hoeveel onnodige extra schade dat kan opleveren. Beide partijen willen hun gelijk halen en de advocaten zullen hun best doen de andere partij zoveel mogelijk te verwijten. Een extra mentale klap voor de ontslagene en reputatieschade en hoge proceskosten voor de organisatie. Iedereen verliest. Met een in arbeidszaken gespecialiseerde mediator in Zeist is dat hele slopende proces niet nodig. Alle relevante zaken kunnen in redelijk overleg prima geregeld worden.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Zeist e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.