Mediator in Utrecht

Op zoek naar een mediator uit Utrecht?

U bent op zoek naar een mediator binnen afzienbare afstand, dus in uw eigen provincie, een mediator in Utrecht. Merlijn Groep mediators heeft gecertificeerde mediators in het hele land en ook specifiek in Utrecht. Het betreft mediators met diverse specialismen, zodanig dat we met ieder type conflict kunnen omgaan. Wat voor soort mediation vraag er ook voor ligt, wij beschikken in Utrecht over de passende mediator. Mediation maakt de gang naar de rechter in de meeste gevallen overbodig. Dat scheelt heel veel geld en ergernis. De interventie van advocaten werkt vrijwel altijd polariserend. Een mediator kan er voor zorgen, dat partijen in gesprek komen en de echte belangen gaan zien.

Waarom mediation in Utrecht

Overal kunnen conflicten ontstaan en dat gebeurt ook. Wie in een conflict betrokken raakt, wil er snel van af, zonder veel ellende en onzekerheid. De rechtbanken adviseren tegenwoordig mediation als oplossingsroute. Mediation in Utrecht is daarvan een logisch voortvloeisel. Een rechtszaak kan tijden  voortslepen, terwijl de uitkomst onzeker is. Bij mediation is vaak in een paar sessies een overeenstemming bereikt, die leidt tot een zogenaamde mediation overeenkomst die veel beter geaccepteerd wordt door beide partijen, simpelweg omdat ze er zelf aan bijgedragen hebben. In de rechtbank is alles formeel. De  benadering door de mediator in Utrecht is juist informeel en geeft veel minder stress.

Mediation in Utrecht

Echtscheidingen en problemen in de familiesfeer vragen vaak om mediation. Een onpartijdige, onafhankelijke persoon, die het vak, mediation beheerst en beschikt over de nodige levenservaring,  kan de bemiddeling aangaan en zorgen voor een goede oplossing. Er kan van alles spelen: Niet afbetaalde schulden, erfeniskwesties, boedelverdelingen, alimentatieverplichtingen en niet in de laatste plaats de omgangsregels met de kinderen na een scheiding.

Veel voorkomend zijn conflicten die te maken hebben met werk. Met dreigend baanverlies voorop. De impact van een ontslag is enorm. Deskundigen spreken daar niet voor niets van een rouwproces. Dat verlies moet verwerkt worden. Een proces waarin advocaten elkaars cliënten zoveel mogelijk zwart maken helpt daar niet bij. De inbreng van een arbeidsmediator werkt dan veel beter. Een van onze gespecialiseerde mediators in Utrecht kan u helpen, in ieder geval al met een aantal praktische zaken, zoals de opzegtermijn, de ontslagvergoeding, de toepassing van de kantonrechtersformule, WW-rechten, opzegverboden en concurrentiebedingen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Utrecht e.o.

Alle professionals