Pendelbemiddeling

Formele begeleiding

Ook in:
Nederlands
Engels
Duits
Marokkaans
Frans

Pendelbemiddeling is een geschikte methode voor conflictpartners die hun actuele problemen graag samen, onderhandelend, willen oplossen, maar elkaar (nog) niet willen zien. In het bemiddelingstraject pendelt de bemiddelaar tussen de conflictpartners om zo tot een oplossing te komen.

Een pendelbemiddelaar kan, als de afstanden erg groot zijn of om andere redenen, ook aan e-bemiddeling doen in een daarvoor ingerichte en beveiligde omgeving. Als de relatie wel belangrijk is, kan na het vinden van de oplossing een plenaire sessie belegd worden.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt pendelbemiddeling in?

De bemiddelaar voert de regie in een aantal gesprekken, met de afzonderlijke conflictpartners. Hij vraagt de conflictpartners om hun problemen en doelen te benoemen en een stap in de richting van een gezamenlijke oplossing te formuleren.

De bemiddelaar pendelt tussen conflictpartners totdat voor alle partners een aanvaardbaar resultaat is bereikt. De bemiddelaar zal doorgaans samen met conflictpartners een (beperkt) aantal afspraken maken waarin ieders rol, ieders rechten en plichten en de voor deze bemiddeling geldende spelregels zijn vastgelegd. De rol van de pendelbemiddelaar, ook inhoudelijk, kan ruim worden geformuleerd.

Als de afstand tussen de conflictpartners erg groot is, biedt Merlijn de mogelijkheid van e-bemiddeling in een veilige omgeving.

Redenen om te kiezen voor pendelbemiddeling

Wanneer contact tussen conflictpartners geen optie of niet gewenst is, maar er wel een inhoudelijke oplossing voor een probleem moet komen is pendelbemiddeling een optie. Als de relatie wel belangrijk is kan na het vinden van een oplossing alsnog een plenaire sessie worden belegd.

De voordelen van pendelbemiddeling:

  • Conflictpartners kunnen in alle rust, samen met de bemiddelaar, zoeken naar de behoeften en belangen. Doordat er geen direct contact is met de conflictpartner, is het proces veel minder beladen, stressvol en creativiteitondermijnend. Er kan in alle rust, toekomstgericht worden nagedacht worden over richtingen en oplossingen.
  • In deze methode kan op (grote) afstand van elkaar gewerkt worden. De enige die reist is de bemiddelaar (en zelfs dat hoeft niet als de bemiddelaar zich bedient van e-bemiddeling, communicatie binnen een speciaal daarvoor ingerichte en beveiligde digitale omgeving).

Heeft u een conflict en zoekt u een pendelbemiddelvar? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van pendelbemiddeling? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ervaringen

Met deze bedrijven hebben wij gewerkt

NS

NS heeft in augustus 2015 een raamovereenkomst gesloten met MAG, waarin we first supplieer zijn als het gaat om (dreigende) conflicten met en tussen medewerkers [...]
Lees deze case

Gemeente Amsterdam

Voor de eerste fase is nauw samengewerkt met het Projectteam mede onder de bezielende leiding van voormalig burgemeester Eberhardt van der Laan, die voor zijn e [...]
Lees deze case

Artikelen

Over pendelbemiddeling

Opleidingen

Voor pendelbemiddelaars

Ook online mogelijk!

Omgaan met emoties & weerstanden

Drijfveren transformeren in belangen en interventies voor een efficiënte regie
( 14 Beoordelingen )

We richten ons op de vraag hoe we emoties en weerstanden kunnen duiden en op de vraag hoe je als [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€150,-
BTW nihil
28-10-2024
Ook online mogelijk!

Mediationvaardigheden op de werkvloer

Introductie van technieken met focus op praktische attitude tijdens conflicten
( 71 Beoordelingen )

In iedere organisatie komen situaties voor waarbij conflictvaardig handelen grote voordelen oplevert. Door de kracht van mediation te doorgronden, kunt [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€115,-
BTW nihil
18-06-2024

Professionals

Onze pendelbemiddelaars

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Mediation

Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten. Een neutrale deskundige, de mediator, begeleidt de communicatie en onderhandelingen tussen twee of meer conflictpartners bij het vin…

Meer over Mediation

Beleidsbemiddeling

Beleidsbemiddeling richt zich op ‘wicked problems’, complexe maatschappelijke conflicten en vastgelopen beleidskwesties. Vaak is er bij beleidsbemiddeling altijd een of meerdere ove…

Meer over Beleidsbemiddeling

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

    Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief

    Bekijk alle aanbevolen literatuur