Mediator in Leiden

Op zoek naar een mediator in Leiden?

Tegenwoordig wijzen rechters eerst op de mogelijkheid van mediation in Leiden voor er een juridische procedure gestart wordt. Voor de rechtbanken is dit een mogelijkheid om de werkdruk te verminderen. Het gebeurt dan ook niet alleen in de regio Leiden, maar is inmiddels landelijk beleid. De goede resultaten met mediation hebben daar natuurlijk ook aan bijgedragen. Conflictpartijen zijn bij mediation in Leiden veel meer zelf betrokken. Zij worden zich bewust van wat er nu echt speelt in het conflict, zowel bij jezelf als bij de ander. Zo komt er gemakkelijker overeenstemming onder de regie van de mediator in Leiden. Ook de acceptatie van wat is overeengekomen gaat veel natuurlijker. Kan de uitspraak van de rechter nog wel eens als een verrassing komen, wat in mediation wordt besloten heb je zelf mee gecreëerd. Een mediator heeft zijn eigen informele stijl. Bij een juridische procedure is er veel meer sprake van formaliteiten die juist afstand scheppen.

U zoekt een Mediator in Leiden

Aan Merlijn groep zijn landelijk gespreid ruim honderd gecertificeerde mediators verbonden. Ook in de regio Leiden zijn onze mediators actief. Deze mediators in de regio Leiden beschikken naast hun algemene mediation vaardigheden ook over voldoende specialisaties om alle soorten mediation te kunnen uitvoeren. We zien in Leiden de belangstelling voor mediation groeien. Kiezen voor een proces bij de rechtbank geeft nogal wat onzekerheid en in ieder geval hoge kosten en vaak een verscherping van het conflict. De advocaat moet nu eenmaal opkomen voor het belang van zijn cliënt; het belang van de tegenpartij is daaraan per definitie ondergeschikt. De mediator in Leiden is als mediator niet de persoon die oordeelt, maar de professional die beide partijen aanmoedigt om hun belangen helder te krijgen en daarin de mogelijkheden te ontdekken, die kunnen bijdragen aan een oplossing van het conflict.

De status van mediation in Leiden

In Leiden zien we mediations zowel in profit als non profit sectoren; niet vreemd gezien de grote onderwijsinstellingen bijvoorbeeld. Daarnaast spelen mediations zich vooral af op individueel niveau. Denk aan familiekwesties, echtscheidingen en erfenisconflicten. Zoals overal spelen er ook in Leiden arbeidsconflicten.  De gevoelige materie bij echtscheidingen maakt mediation veel geschikter als instrument dan procederen. Boedelverdeling, alimentatie en omgangsregelingen met kinderen dat zijn toch zaken waarvan je de uitkomst moet kunnen accepteren. Arbeidsconflicten die tot ontslag leiden geven vaak aanleiding om te gaan procederen. Kwaadheid en revanche gevoelens kunnen daarbij een rol spelen. Heel praktisch is het echter niet want zo’n proces kost zeer veel negatieve energie en diept het rouwproces dat een ontslag met zich mee kan brengen alleen maar verder uit. De mediator in Leiden kent ook de afvloeiingsregels en de ontslagvergoedingen. Onder leiding van de mediator kan op veel simpeler wijze eenzelfde resultaat behaald worden, in ieder geval een resultaat dat niet als een nare verrassing komt.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Leiden e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€125,-
BTW nihil
19-08-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
22-08-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.