Mediator in Sittard

Op zoek naar een mediator uit Sittard?

Als u in Sittard op zoek bent naar een mediator, omdat u in een conflict zit, waar u liever geen advocaat bij haalt, dan komt u al snel uit bij de mediators van Merlijn Groep. U bent zich ervan bewust dat een advocaat inschakelen meestal ook zal inhouden dat er geprocedeerd gaat worden. U weet dat dat altijd een kostbare, langdurige en onzekere zaak zal worden. Dus u besluit een mediator in Sittard te zoeken. Mediation is in Sittard niet iets nieuws. U heeft eerder gehoord van mediation in Sittard en besloot dus daar gebruik van te gaan maken. Wat u wellicht niet wist, is dat rechtbanken heel positief staan tegenover mediation in Sittard en dat ze de methode bijna dwingend aanbevelen aan personen die willen gaan procederen. Daarmee groeit mediation en is er meer bekendheid met de praktijk van de mediator in Sittard.

Mediators zijn naast hun algemene mediation vaardigheden, meestal gespecialiseerd op specifieke terreinen van mediation. Sommigen doen vooral familie mediation, anderen zijn actief op het terrein van de arbeidsmediation in Sittard en er zijn ook specialisten op het gebied van de zakelijke mediation. Dit geldt ook voor de mediators in de regio Sittard. Voor bijvoorbeeld ontslagzaken heeft u de arbeidsmediator nodig, bij een problematische bedrijfsovername wilt u een business mediator in Sittard. Voor erfeniskwesties en bij echtscheidingen komt de familiemediator beter tot zijn recht. Dat type conflict vereist een andere houding en een ander soort inlevingsvermogen dan bij een zakelijk conflict nodig is. Veel mediators in de regio Sittard kunnen ook goed omgaan met conflicten tussen overheid en burger, bijvoorbeeld met een waterschap, met een gemeente of met de provincie.

Het werk van de mediator in Sittard

Heel anders dan de advocaat is de mediator niet de belangenbehartiger van één van de conflicterende partijen. De mediator in Sittard treedt op met beide partijen en probeert die bijeen te brengen. Hij begeleidt partijen in het vinden van hun echte belangen. Die echte belangen zijn vaak uit beeld geraakt door allerlei ondergeschikte belangen voortkomend uit kwaadheid, revanche gevoelens, gekrenkte trots , zulke zaken leiden de aandacht af van het echte belang dat partijen hebben. Als die echte belangen helder worden blijken er meestal ook mogelijkheden om compromissen te bereiken of anderszins tot overeenstemming te komen. Het mooie is bovendien dat zo’n resultaat veel gemakkelijker zal worden geaccepteerd, omdat je er immers zelf aan hebt bijgedragen. Dat is ook belangrijk voor de naleving van gemaakte afspraken. Zeker bij een echtscheiding waar kinderen bij in het geding zijn, is dat natuurlijk heel belangrijk. Een uitspraak van een rechter heb je maar te nemen en dan is het saboteren van die afspraken eerder aan de orde. Bij  ontslagkwesties blijkt het gevecht voor de rechtbank vaak een traumatische ervaring, die voorkomen had kunnen worden als een mediator in Sittard partijen op een verstandige manier een regeling had laten uitwerken.

Dus mediation met een mediator in Sittard

Een mediator in de regio Sittard die past bij het probleem waarin u verzeild bent geraakt, vindt u ongetwijfeld in het gerenommeerde netwerk van mediators van Merlijn. Verspreid over het hele land zijn er circa 150 mediators bij aangesloten, allen ervaren en goed opgeleid, met de juiste certificaten en voldoende specialisaties om ieder type conflict aan te kunnen pakken. In Sittard een mediator vinden die past, dat kan probleemloos. Natuurlijk wilt u meer weten, bijvoorbeeld hoe u het aanpakt dat ook de tegenpartij het met u eens wordt over de keuze van een passende mediator.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Sittard e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€2.950,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€176,-
BTW nihil
24-10-2023
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.650,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
27-09-2023
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.365,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
16-10-2023
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.