Mediator in Zaanstad

Op zoek naar een mediator in Zaanstad?

In Zaanstad wordt mediation frequenter ingezet als alternatief voor een juridische procedure. Mediation in Zaanstad kent goede resultaten en de rechtbank in Zaanstad moedigt de inzet van mediators aan. De rechtbanken zijn behoorlijk overbelast en helpen de burger door op mediation te wijzen; dat gaat sneller, kost minder en leidt tot goede resultaten en afspraken waar men zich overwegend goed aan houdt.

Bij mediation werkt de mediator in Zaanstad met beide partijen. Een advocaat moet het belang van zijn cliënt behartigen en dat leidt meestal tot verscherping van standpunten en vergroting van het conflict. De mediator in Zaanstad laat mensen zien waar hun echte belangen liggen en waar mogelijkheden zitten om tot overeenstemming te komen. Dat gaat informeel en persoonlijk, anders dan volgens de wat stijve protocollen van de rechtbank.

Mediators in Zaanstad

Als u in Zaanstad een mediator zoekt kunt u terecht bij de mediators die zijn aangesloten bij het landelijk netwerk van Merlijn groep. Zij voldoen aan de kwaliteitseisen van de rechtbanken en zijn voldoende gespecialiseerd om in ieder type conflict in Zaanstad te kunnen optreden. Conflicten verschillen van thematiek. Een echtscheiding is iets anders dan een conflict over pensioen, of over een erfenis; een zakelijke kwestie vergt ook weer een ander soort kennis. Vandaar dat onze mediators in Zaanstad beschikken over een aantal eigen specialisaties.

Wat is de praktijk van mediation in Zaanstad

Veel mediations gaan in Zaanstad over echtscheidingen. Op dit terrein is de keuze voor mediation al heel normaal geworden. Een mediator past ook meer bij de gevoelige kwesties die geregeld moeten worden dan een rechter. Onze mediators in Zaanstad zijn ook betrokken bij zakelijke conflicten, of bij kwesties met een overheid als partij en bij andere problemen in de familiesfeer, erfeniskwesties bijvoorbeeld. Merlijn mediators in Zaanstad hebben ervaring met al dit soort kwesties. Ontslagzaken kwamen standaard voor de rechter, maar leveren altijd schade voor beide partijen. De werknemer krijgt in zo’n proces heel veel over zich heen en het ontslag blijft. De werkgever wint er ook niet bij door hoge proceskosten en niet te onderschatten, verlies van reputatie. De gespecialiseerde mediator in Zaanstad kent ook alle aspecten van een ontslagzaak; die kan alles wat van belang is daarbij in overleg regelen zonder het slopende gevecht voor de rechter.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Zaanstad e.o.

Alle professionals

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan