Mediator in Hoorn

Op zoek naar een mediator in Hoorn?

Steeds meer worden conflicten in Hoorn aangepakt via mediation in Hoorn met een mediator uit de regio Hoorn. De gang naar de rechtbank blijkt minder aantrekkelijk en de rechters stimuleren de inzet van mediation ook in Hoorn. Merlijn groep beschikt in de regio Hoorn over gekwalificeerde en gespecialiseerde mediators die bij ieder soort conflict kunnen worden ingezet.

Gekwalificeerd betekent dat ze een certificaat hebben gehaald, waardoor de rechtbank ze erkent.  Gespecialiseerd is relevant omdat verschillende soorten conflicten verschillende soorten kennis vooronderstellen om er mee aan de slag te kunnen. Een geschil met een overheid in Hoorn is iets anders dan een echtscheiding en een pensioenconflict is anders dan een ontslagzaak. De werkwijze van de mediator in Hoorn is ook anders dan die van de advocaat in Hoorn. De advocaat behartigt de belangen van één partij in een conflict. De advocaat zal een conflict eerder aanscherpen dan beteugelen om zijn gelijk te krijgen. De mediator in Hoorn werkt met beide partijen. Hij zorgt er juist voor dat partijen hun echte belangen gaan zien los van emoties en revanchegedachten. In dat proces komen de aspecten naar boven waarmee overeenstemming kan worden bereikt. De oplossing wordt daardoor sneller gevonden en zal acceptabel zijn voor beide partijen. Bij de rechter is er bijna altijd een verliezer.

Mediation in Hoorn

Zoals gezegd stimuleren rechters de toepassing van mediation. Ze wijzen partijen die een proces willen starten expliciet op de mogelijkheid van mediation in Hoorn. Moreel kunnen ze dat doen, omdat ze weten dat mediation goede resultaten kent, praktisch komt het de rechtbanken goed uit omdat ze zwaar overbelast zijn. De burger of organisatie die in een conflict is gewikkeld is met dit beleid geholpen, omdat mediation in Hoorn sneller gaat, dus minder kostbaar is en tot uitkomsten leidt die acceptabel zijn voor partijen die er immers zelf aan hebben bijgedragen. De uitspraak van de rechter wordt nogal eens betwist en of partijen zich dan aan de opgelegde afspraken zullen houden is nog maar de vraag.

De praktijk van mediation in Hoorn

Op nummer één van de mediations in Hoorn staat echtscheiding. Mediation ligt bij echtscheiding, zeker als er kinderen bij betrokken zijn, ook veel meer voor de hand dan procederen. Afspraken zoals over omgang met kinderen moeten nagekomen worden, dus dat moeten afspraken zijn en geen uitspraken. Verder zijn er in Hoorn mediations op allerlei gebied, pensioenkwesties, geschillen met een overheid, zakelijke geschillen, andere familiekwesties bijvoorbeeld over erfenissen en arbeidskwesties, bijvoorbeeld tussen teams in een organisatie. Opmerkelijk is in Hoorn de groei van het aantal mediations bij ontslagzaken. Dat lijkt minder voor de hand liggend. Bij ontslag ga je naar de rechter leek de standaard reactie. Maar in het proces verliezen alle partijen. De advocaten halen alles uit de kast om het gelijk van hun cliënt aan te tonen en dat is altijd beschadigend voor de ander. De ontslagene raakt dieper in de put en het bedrijf lijdt reputatieverlies. Met een gespecialiseerde mediator in Hoorn kunt u alle relevante zaken snel en met minder kosten met elkaar regelen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Hoorn e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.