Mediator in Meppel

Op zoek naar een mediator uit Meppel?

Mediation is langzamerhand een bekend begrip geworden. Een mediator zoeken in Meppel is heel normaal en relevant, als u in uw eigen regio een conflict wilt oplossen via mediation met een mediator die de streek kent, die aan de nodige kwalificaties voldoet en die op een of meer terreinen gespecialiseerd is.

U wilt niet aan een proces beginnen voor de rechtbank, maar met mediation in Meppel uw kwestie oplossen. Merlijn groep beschikt over die mediators in Meppel, die u zoekt. Of het nu gaat om echtscheidingsmediators, mediation met een overheid als partij, zakelijke mediations, alle varianten worden vertegenwoordigd door onze gespecialiseerde mediators in Meppel. Een mediator in Meppel gaat heel anders te werk een advocaat. De advocaat behartigt de belangen van één partij in een conflict. De mediator in Meppel werkt met beide partijen. Hij zorgt ervoor dat partijen inzicht krijgen waar mogelijkheden liggen uitgaande van hun echte belangen. Partijen creëren onder de regie van de mediator in Meppel als het ware zelf de oplossing. Het gevolg is dat mediation in Meppel sneller gaat, minder kost en tot afspraken leidt die vanzelfsprekender worden nagekomen.

Mediation in Meppel

De groei van mediation in Meppel wordt extra bevorderd door het beleid van de rechtbanken in Nederland. Rechters adviseren mediation als oplossing, voor dat ze een proces accepteren. Rechtbanken zijn overbelast en maken hun agenda’s vrij door op mediation te wijzen. Mediation in Meppel en overal elders blijkt goed te werken. Voorwaarde is dan wel dat er gekwalificeerde, dus gecertificeerde mediators in Meppel worden ingezet. De burger in Meppel krijgt daarmee een uitkomst van zijn conflict die geen nare verrassingen oplevert, maar afspraken waar partijen zich eerder aan zullen houden omdat ze die zelf tot stand hebben gebracht.

De mediation praktijk in Meppel

De problematiek rond echtscheiding wordt al in heel veel gevallen met mediation in Meppel aangepakt. Maar ook ontslagzaken worden vaker met mediation in Meppel geregeld. Dat lijkt niet voor de hand te liggen. Ontslagen werden standaard voor de rechter uitgevochten, letterlijk bijna. In feite verliezen alle partijen bij deze aanpak. De advocaten halen alles uit de kast om het gelijk van hun cliënt aan te tonen en dat is altijd beschadigend voor de ander. De ontslagene raakt dieper in de put en het bedrijf lijdt reputatieverlies. Met een gespecialiseerde mediator in Meppel kunt u alle relevante zaken snel en met minder kosten in overleg regelen. Ook zien we in Meppel mediations waarbij een overheid betrokken is en business mediation, een specialisme waarin verscheidene Merlijn mediators bedreven zijn.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Meppel e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.