Neutraal voorzitterschap

Psychosociale begeleiding

Heeft u een belangrijk overleg waar sprake is van stevige belangentegenstellingen? Dan kan een neutraal voorzitter uitkomst bieden. De voorzitter is onpartijdig en onafhankelijk en zorgt voor bewaking van de belangen van alle partners.

De taken van de voorzitter liggen op het gebied van communicatie en worden in overleg met cliënten bepaald. Ook kunt u op ieder moment besluiten dat het genoeg is geweest en dan legt de neutraal voorzitter zijn taken neer.

Conflitoplossing

Kiezen van een conflictbegeleidingsmethode: hoe lichter hoe beter

Lees meer
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt neutraal voorzitterschap in?

De taken van de neutrale voorzitter kunnen zijn: het organiseren van vergaderingen, het structuren van tussentijds overleg,  het bewaken van processen en procedures. Ook het motiveren van partners zodat deze zich kunnen richten op de belangen of het optimaliseren van de besluitvorming kunnen taken zijn.

Redenen om te kiezen voor neutraal voorzitterschap

Wanneer er sprake is van stevige belangentegenstellingen, die ondersteuning van buitenaf behoeven is neutraal voorzitterschap een goede keuze. Het accent van de taken van de neutrale voorzitter ligt op het bewaken van alle belangen van alle partners. Bij grote spanningen en belangentegenstellingen, die nog niet hebben geleid tot een conflict, kan de inzet van een neutrale voorzitter uitkomst bieden.

De voordelen van neutraal voorzitterschap:

  • Partner(s) bepalen het takenpakket van de voorzitter.
  • De voorzitter is onpartijdig, onafhankelijk, neutraal en gericht op de toekomst en mogelijke oplossingen.
  • Partners kunnen op ieder moment besluiten dat de neutrale voorzitter zijn taken neerlegt.

Bent u op zoek naar een neutraal voorzitter? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden bij uw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op

Artikelen

Over neutraal voorzitterschap

Opleidingen

Voor neutraal voorzitterschap

Ook online mogelijk!

Omgaan met emoties & weerstanden

We richten ons op de vragen waar komen emoties en weerstanden vandaan, zijn ze intrinsiek of strategisch? Hoe kunnen we [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€150,-
BTW nihil
04-07-2023
Ook online mogelijk!

Mediationvaardigheden op de werkvloer

In iedere organisatie komen situaties voor waarbij conflictvaardig handelen grote voordelen oplevert. Door de kracht van mediation te doorgronden, kunt [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€115,-
BTW nihil
06-11-2023

Professionals

Onze neutrale voorzitter in de buurt

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Gespreksbegeleiding

Gespreksbegeleiding biedt informele ondersteuning bij een (dreigend) conflict. Het is een professioneel steuntje in de rug bij het snel, en zo geruisloos mogelijk, oplossen van het conf…

Meer over Gespreksbegeleiding

Vertrouwenspersoon (extern)

Een (externe) vertrouwenspersoon  draagt bij aan het optimaliseren van het werkklimaat. De  vertrouwenspersoon helpt bij het de-escaleren van ongewenst gedrag, zodat problemen niet b…

Meer over Vertrouwenspersoon (extern)

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

    Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief

    Bekijk alle aanbevolen literatuur