Mediator in Haarlem

Op zoek naar een mediator in Haarlem?

Wie wil procederen voor de rechtbank krijgt tegenwoordig eerst het verzoek om mediation te proberen. Dat is inmiddels landelijk beleid en geldt dus ook voor mediation in Haarlem. De rechtbanken proberen zo hun werkdruk te verminderen. Maar mediation blijkt ook prima resultaten te geven. Conflictpartijen zijn bij mediation in Haarlem veel meer zelf betrokken.

De mediator in Haarlem laat partijen zien wat hun belangen werkelijk zijn, wat er nu echt speelt in het conflict. Zo komen partijen gemakkelijker tot elkaar onder de regie van de mediator in Haarlem. De resultaten van de overeenkomst ogen ook veel acceptabeler. De uitspraak van de rechter kan nog wel eens als een verrassing komen. Wat besloten wordt in mediation daar heb je zelf aan bijgedragen. Een mediator treedt informeel op en schept een sfeer van vertrouwen. Bij de rechtbank zijn er de onoverkomelijke  formaliteiten die eerder als afstandelijk worden ervaren.

Op zoek naar een mediator in Haarlem

Merlijn groep beschikt landelijk over meer dan honderd gecertificeerde mediators. Die zijn zo georganiseerd dat ze in iedere regio kunnen opereren en dat er dus ook in de regio Haarlem mediators te vinden zijn met de diverse specialisaties die nodig kunnen zijn. De belangstelling voor mediation groeit. Kiezen voor een proces bij de rechtbank geeft nogal wat onzekerheid en in ieder geval hoge kosten en vaak een verscherping van het conflict. De advocaat moet nu eenmaal opkomen voor het belang van zijn cliënt; het belang van de tegenpartij is daaraan natuurlijk ondergeschikt. De mediator in Haarlem treedt op voor beide partijen. Hij oordeelt niet, maar moedigt beide partijen aan om hun belangen helder te krijgen en daarin de mogelijkheden te ontdekken, die kunnen bijdragen aan een oplossing van het conflict. Overigens kan die mediator best ook advocaat zijn, maar dan heeft die een andere rol.

De praktijk van mediation in Haarlem

In Haarlem zoals in de meeste regio’s zien we veel mediation op individueel niveau. Denk aan familiekwesties, echtscheidingen en afhandeling van erfenissen. De gevoelige materie bij echtscheidingen maakt mediation veel geschikter als instrument dan procederen. Boedelverdeling, alimentatie en omgangsregelingen met kinderen, dat zijn toch zaken waarvan je de uitkomst moet kunnen accepteren. Daarnaast kennen we de arbeidsconflicten. Zeker als die tot ontslag leiden, geven ze vaak aanleiding om te gaan procederen. Kwaadheid en revanche gevoelens kunnen daarbij een rol spelen. Heel praktisch is het echter niet want zo’n proces kost zeer veel negatieve energie en diept het rouwproces dat een ontslag met zich mee kan brengen alleen maar verder uit. De mediator in Haarlem weet alles van afvloeiingsregels en ontslagvergoedingen; die kan op veel minder ingrijpende wijze een prima resultaat behalen. Verder kennen we mediations waarin bedrijven betrokken zijn en mediation bij overheden.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Haarlem e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.