Mediator in Hengelo

Op zoek naar een mediator in Hengelo?

In Hengelo zoals overal in Nederland worden conflicten veel vaker opgelost via mediation met een mediator uit Hengelo dan via een gang naar de rechter. In Hengelo werken ervaren mediators van Merlijn groep. Zij zijn gecertificeerd – dat wil zeggen dat de rechtbank ze erkent – en ze beschikken samen over voldoende specialisaties om alle soorten conflicten te kunnen behandelen. U kunt zich voorstellen dat een conflict over een zakelijke deal een ander soort kennis veronderstelt dan bijvoorbeeld een conflict over een echtscheiding waar kinderen bij betrokken zijn.

Een mediator in Hengelo werkt heel anders dan een advocaat. De advocaat behartigt de belangen van één partij in een conflict. De mediator in Hengelo werkt met beide partijen. Hij zorgt ervoor dat partijen hun echte belangen gaan zien los van emoties en revanchegedachten. Dan worden ook de mogelijkheden om tot een vergelijk te komen helder. Zo werkt mediation in Hengelo, sneller, goedkoper en overtuigender, omdat partijen de oplossing a.h.w. zelf tot stand hebben gebracht.

Mediation in Hengelo

De groei van mediation landelijk en in Hengelo wordt extra bevorderd door het beleid van de rechtbank in de regio Hengelo. Rechters wijzen op mediation als oplossingsweg voor dat ze aan een proces beginnen. Rechtbanken zijn overbelast en kunnen zo hun agenda’s wat vrij maken en mediation heeft bewezen goed te werken. Dus wijst de rechter eerst naar de mediator in Hengelo. Zij helpen daarmee de burger in Hengelo, die met mediation een uitkomst van zijn conflict krijgt, die hij niet hoeft af te wachten maar zelf mee creëert. Bij de uitspraak van de rechter is het nog maar de vraag of je daar tevreden mee zult zijn.

Thema’s van mediation in Hengelo

Echtscheiding is nummer één van de mediations in Hengelo. Vaak ook worden ontslagzaken met mediation in Hengelo geregeld. Dat lijkt niet voor de hand te liggen. Ontslag dus naar de rechter lijkt standaard. In feite verliezen alle partijen bij deze aanpak. De advocaten halen alles uit de kast om het gelijk van hun cliënt aan te tonen en dat is altijd beschadigend voor de ander. De ontslagene raakt dieper in de put en het bedrijf lijdt reputatieverlies. Met een gespecialiseerde mediator in Hengelo kunt u alle relevante zaken snel en met minder kosten met elkaar regelen. Verder zijn er in Hengelo mediations in zakenconflicten, familiekwesties als erfenissen, of mediation tussen teams in een organisatie. In Hengelo is op het gebied van mediation alles te vinden wat ook elders speelt.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Hengelo e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.