Mediator in Dordrecht

Op zoek naar een mediator uit Dordrecht?

In steden als Dordrecht zijn voor Merlijn groep mediators actief. Onze mediators in Dordrecht zijn gecertificeerd en elk heeft zijn eigen specialisaties. business mediation, of arbeidsmediation etc.

Kiezen voor mediation in Dordrecht verdringt de keuze om te gaan procederen. Een juridisch proces is altijd duur, terwijl de uitslag onzeker is. De mediator in Dordrecht is er niet alleen voor zijn eigen cliënt, zoals bij een advocaat het geval is, maar laat beide partijen zover komen, dat ze mogelijkheden gaan zien om tot elkaar te komen.

Mediation in Dordrecht

Rechters wijzen eerst op de mogelijkheid van mediation in Dordrecht voor ze besluiten tot procederen. Mediation blijkt te werken en de rechtbank wil graag de werkdruk verminderen. Partijen zijn bij mediation veel meer betrokken. Onder de regie van de mediator in Dordrecht komen ze gemakkelijker tot overeenstemming. Dat resultaat wordt ook vanzelfsprekender geaccepteerd; je hebt het immers zelf mee tot stand gebracht. Bij een gerechtelijke uitspraak kan het vonnis wel eens tegenvallen en dan is de een tevreden en voelt de ander zich te kort gedaan. Geen goed uitgangspunt voor acceptatie.

De praktijk van Mediation in Dordrecht

Bij mediation denken de meeste mensen in Dordrecht aan zaken als echtscheiding of aan conflicten op het werk. Die zaken komen ook het meeste voor. Daarnaast zijn er zakelijke kwesties, business mediation, of mediation tussen een burger en een overheid. Gevoelige kwesties bij echtscheiding, bijvoorbeeld de omgangsregeling met de kinderen, kunnen veel beter in mediation worden geregeld. Het nakomen van de afspraken loopt dan meestal soepeler dan na een vonnis. Bij ontslagzaken denkt men in Dordrecht vaak wel eerst aan procederen, ook van werkgeverszijde, maar ook hier is niemand gebaat bij een proces dat de verhoudingen alleen maar verhardt. De ontslagene raakt dieper in de put en verder af van het energiek op zoek gaan naar nieuw werk. Met veel minder stress, sneller en veel goedkoper komen partijen bij de mediator in Dordrecht tot een voor beiden acceptabel resultaat.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Dordrecht e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.