Mediator in Oss

Op zoek naar een mediator uit Oss?

Bij een conflict dat u niet goed zelf op kunt lossen zult u de neiging hebben een advocaat te zoeken, die voor u in actie komt. De kans is groot dat het conflict vervolgens voor de rechter uitgevochten zal worden. Dat gaat veel tijd en geld kosten en uiteindelijk is het ook nogal onzeker wat de uitkomst zal worden; de tegenpartij zal immers ook niet stil zitten. Er is een alternatief in Oss: mediation. Met een mediator in Oss kunnen heel wat conflicten worden aangepakt en opgelost, sneller, met minder kosten en met een grotere rol van de partijen zelf. De rechtbank in de regio Oss verwijst zelf naar mediation, voor die aan een proces begint.

Mediation in Os is een vak waarvoor je bepaalde vaardigheden nodig hebt. Daarnaast beschikken mediators in Oss ieder over één of meer specialisaties, een echtscheiding begeleiden waar kinderen bij betrokken zijn, vergt een andere inzet dan de begeleiding van een bedrijfsovername. De specialisaties van de mediators in Oss betreffen: familie mediation ( erfeniskwesties, echtscheidingen),  arbeidsmediation ( ontslagzaken bijvoorbeeld ) en business mediation ( zakelijke conflicten, fusies etc.). Burgers kunnen ook in conflict komen met een overheidsinstantie. Er zijn ook mediators in Oss die daarin gespecialiseerd zijn.

Hoe pakt in Oss de mediator een conflict aan

De mediator in Oss speelt niet de rol van een advocaat. Die staat voor het belang van één van beide conflict partijen. De mediator treedt op met beide partijen en zorgt ervoor dat die hun echte belangen gaan zien en niet blijven steken in allerlei, overigens zeer begrijpelijke emoties. Inzicht in de echte belangen kan tevens inzicht geven in waar mogelijke raakpunten zijn die kunnen leiden tot een akkoord. Dat is dan een akkoord dat wederzijds acceptabel is bevonden, mede omdat partijen er zelf aan hebben bijgedragen. Dat voelt anders dan het vonnis dat de rechter uitspreekt. De afspraken die uit dat akkoord voortkomen worden ook veel beter nageleefd; dat blijkt uit de praktijk. Zo kan een ontslagzaak veel verstandiger en zonder extra schade voor de betrokkenen worden geregeld met een gespecialiseerde arbeidsmediator in Oss, dan na een “moddergevecht voor de rechtbank”, waar uiteindelijk niemand wijzer van wordt. Ook zaken als een omgangsregeling voor de kinderen kunnen met een mediator in Oss veel harmonischer worden opgelost.

Mediation in Oss met een mediator uit de regio Oss

Nu zoekt u een mediator in de regio Oss die ook door de tegenpartij geaccepteerd moet worden. Voor de nodige objectiviteit is het dan verstandig een beroep te doen op een wat groter landelijk werkend netwerk van mediators. Heel geschikt daarvoor is de mediation organisatie van de Merlijn Groep. Merlijn mediators zijn over het hele land gespreid, ze zijn goed opgeleid, beschikken over de benodigde specialisaties en zijn al ervaren in het vak. Ongeveer 150 mediators maken deel uit van deze groep van Merlijn mediators.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Oss e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.