Mediator in Ede

Op zoek naar een mediator uit Ede?

In Ede zijn gecertificeerde mediators actief, die gelieerd zijn aan Merlijn groep mediators. Zij behandelen vrijwel alle soorten conflicten. Om dat te kunnen beschikken onze mediators over specialisaties, bijvoorbeeld: business mediation, of pensioen mediation. Een andere relevante specialisatie is arbeidsmediation. Veel conflicten komen niet meer voor de rechter maar worden opgelost door een gespecialiseerde mediator in Ede.

De mediator in Ede pakt zaken anders aan dan een advocaat. De advocaat behartigt de belangen van één partij in een conflict. De mediator in Ede spreekt met beide partijen. Hij zorgt ervoor dat partijen hun echte belangen gaan zien los van emoties en vooringenomen standpunten. Daarbij ontstaan inzichten in mogelijkheden voor overeenstemming. Zo’n aanpak gaat veel sneller dan een rechtszaak en het kost ook beduidend minder. Omdat partijen in het mediation proces in Ede het gevoel krijgen de oplossing zelf aangedragen te hebben is die ook veel gemakkelijker te accepteren.

Mediation in Ede

We zien, dat mediation in Ede groeit. Mediation neemt een deel van de praktijk van de rechtbank over. Dat willen de rechtbanken zelf graag, want ze zijn zwaar overbelast. Rechters verwijzen expliciet naar mediation als oplossingsweg bij conflicten en gaan niet zomaar een proces starten. Er waren in 2015 1,7 miljoen rechtszaken in Nederland; mediators gaan er daar ieder jaar meer van overnemen. Wat ook bijdraagt aan de groei van mediation in Ede is het succes van de methode. Het werkt goed; dus is het voor rechters verantwoord om naar mediation te verwijzen. Ze helpen in feite de burger die met mediation in Ede een oplossing voor zijn conflict krijgt, waarvan de afspraken ook nog eens goed zullen worden nageleefd. Dat is bij een uitspraak van de rechter weleens anders.

De praktijk van mediation in Ede

Mediation bij echtscheiding is al zowat gemeengoed in Ede. Zaken als omgangsregels met kinderen moeten goed kunnen worden uitgevoerd en een mediator in Ede is daar beter voor toegerust dan een rechter. Ook gevoelige zaken als arbeidsconflicten met ontslag kunnen beter worden gedaan met mediation in Ede. Het “gevecht” voor de rechtbank levert meestal weinig positiefs. Er worden veel verwijten gemaakt, het conflict wordt extra aangescherpt; niemand wordt daar beter van. Met een gespecialiseerde echtscheidingsmediator in Ede kunnen alle relevante zaken snel en met minder kosten geregeld worden. Mediators in Ede houden zich ook bezig met andere kwesties. Bijvoorbeeld met zakelijke geschillen of andere familiekwesties. Ook zijn er mediations tussen teams in organisaties, die niet goed samenwerken.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Ede e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€125,-
BTW nihil
19-08-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
22-08-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.