Mediator in Almelo

Op zoek naar een mediator in Almelo?

In de regio Almelo vindt u de gecertificeerde en gespecialiseerde mediators van Merlijn groep. Merlijn groep organiseert mediators die aan hoge kwaliteitseisen moeten voldoen. De mediators die actief zijn in Almelo beschikken naast algemene mediation vaardigheden elk over een aantal specialisaties, zodat ze in Almelo alle soorten geschillen kunnen behandelen. Mediation in Almelo is echt iets anders dan procederen voor de rechtbank in Almelo.

De mediator in Almelo praat met beide partijen tegelijk en laat partijen zich bewust worden van hun echte belangen. Dan worden elementen zichtbaar waarmee men dichter bij elkaar kan komen. De advocaat in Almelo treedt op voor één van de partijen in een geschil. Die zal proberen de rechter van zijn gelijk en het ongelijk van de ander proberen te overtuigen. Het conflict als zodanig wordt daar eerder door aangescherpt dan echt uit de wereld geholpen.

Mediation in Almelo

Door de goede resultaten met mediation in Almelo verwijst de rechtbank in Almelo ook naar mediation voor dat er een proces wordt begonnen. Dit gebeurt landelijk trouwens ook. Rechtbanken hebben er ook belang bij dat hun werkdruk wordt verlaagd. Dat maakt verwijzen naar mediation aantrekkelijk en legitiem vanwege het goede resultaat van mediation in het algemeen en in Almelo. De burger of de organisatie die in conflict is heeft er ook baat bij, want mediation in Almelo gaat veel sneller, kost veel minder en beklijft beter, omdat partijen de oplossing als het ware zelf gevonden hebben.

Hoe gaat dat met mediation in Almelo

De meest voorkomende mediations in Almelo gaan over echtscheidingen en arbeidsconflicten met name over ontslag. Er zijn in Almelo ook andere soorten geschillen waar gespecialiseerde mediators goed hun werk kunnen doen: Business mediation, mediation met een overheid als partij en familiemediation, bijvoorbeeld als er erfenissen in het spel zijn. Merlijn mediators in Almelo kunnen al dit soort zaken aanpakken. Onze mediator in Almelo heeft een informele, persoonlijke stijl van werken, is thuis in de cultuur en de sfeer van de regio. Dat schept het vertrouwen dat bij mediation in Almelo van groot belang is, juist waar het gaat om afspraken waaraan je je ook echt moet houden, bijvoorbeeld bij een omgangsregeling met kinderen na een scheiding. Na een vonnis van de rechtbank in Almelo geeft dat nog wel eens problemen. Ontslagzaken worden vaak voor de rechter gebracht; de organisatie denkt daarmee zo snel mogelijk van iemand af te kunnen zijn. Maar daarnaast moeten er wel veel zaken geregeld worden. Dat kan prima met mediation in Almelo, met meer oog voor details en voor wat echt belangrijk is voor beide partijen; een slecht uitgevoerd ontslag schaadt zowel de reputatie van de organisatie als de belangen van de ontslagene, die zo snel mogelijk zichzelf moet kunnen hervinden. In Almelo hebben wij de gespecialiseerde mediator die alle regels en mogelijkheden rond ontslag kent. Die kan in een normale sfeer, zonder wederzijdse verwijten helpen zaken tussen partijen acceptabel te regelen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Almelo e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.