Mediator in Harderwijk

Op zoek naar een mediator uit Harderwijk?

Een mediator zoeken in Harderwijk is inmiddels normaal en relevant, als u in een conflict verwikkeld bent dat u wilt oplossen zonder naar de rechter te stappen. U vindt in Harderwijk de ervaren mediators van Merlijn groep.  Mediators die gecertificeerd zijn en beschikken over de specialisaties die u wellicht net nodig hebt. Een echtscheiding vraagt een ander soort aanpak, dan een zakelijke kwestie. Merlijn groep heeft mediators in alle varianten beschikbaar.

Een mediator in Harderwijk gaat anders te werk, dan een advocaat. De advocaat in Harderwijk behartigt de belangen van één partij in een conflict. De mediator in Harderwijk werkt met beide partijen. Hij zorgt ervoor dat partijen hun echte belangen gaan zien los van emoties en revanchegedachten. Dan worden ook de mogelijkheden om tot een oplossing te komen helder. Beide partijen werken zelf mee aan de oplossing onder de regie van de mediator in Harderwijk. Dat gaat met minder kosten gepaard, kent geen wachtlijsten, men houdt zich beter aan gemaakte afspraken en het conflict gaat echt de wereld uit.

Mediation in Harderwijk

Het beleid van de rechtbanken is erop gericht steeds meer procedures te laten doen met mediation. Mede daardoor groeit mediation in Harderwijk. Rechters wijzen op mediation als oplossingsroute voor een conflict voor dat ze een proces aannemen. Mediation blijkt goed te werken, mits er gekwalificeerde, dus gecertificeerde mediators in Harderwijk worden ingezet. De burger in Harderwijk is daarmee geholpen; het gaat sneller, is minder duur en levert geen nare verrassingen op. Bij een uitspraak van de rechtbank kan dat heel anders lopen.

Mediation, de praktijk in Harderwijk

Echtscheiding is een thema, waarbij in Harderwijk vrijwel altijd eerst aan echtscheidingsmediation wordt gedacht. Ook ontslagzaken worden vaker met mediation in Harderwijk geregeld. Dat is nieuw. Ontslagen werden standaard voor de rechter uitgevochten, letterlijk bijna. In feite verliezen alle partijen bij deze aanpak. De advocaten willen per se het gelijk van hun cliënt aantonen en dat is altijd beschadigend voor de ander. De ontslagene raakt dieper in zijn “rouwproces” en het bedrijf lijdt op zijn minst reputatieverlies. Met een gespecialiseerde arbeidsmediator in Harderwijk kunt u alle belangrijke zaken in overleg regelen. Verder zijn er in Harderwijk zakelijke mediations, mediation bij familiekwesties als erfenissen, mediation tussen teams in een organisatie of mediation, waar een overheid in betrokken is.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Harderwijk e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€125,-
BTW nihil
19-08-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
22-08-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.