Mediator in Zoetermeer

Op zoek naar een mediator in Zoetermeer?

Rechters in de omgeving van Zoetermeer wijzen op mediation als eerste mogelijkheid om een conflict in Zoetermeer aan te pakken, in plaats van te gaan procederen. Mediation brengt in Zoetermeer goede resultaten. De rechtbanken in Nederland durven de weg naar mediation daarom aan te prijzen.

Mediation werkt en dat scheelt de rechtbank veel werk. De mediator in Zoetermeer kan partijen in een conflict uitstekend van dienst zijn, het is minder duur en het gaat veel sneller. Door de betrokkenheid van partijen bij mediation in Zoetermeer houdt men zich ook beter aan de gemaakte afspraken. De mediator in Zoetermeer, die wel aan kwaliteitseisen moet voldoen, heeft een informele, persoonlijke manier van werken. Dat voelt prettiger dan de protocollen van de rechtbank

Mediators in Zoetermeer

Zoals hierboven is aangegeven dienen mediators in Zoetermeer aan kwaliteitseisen te voldoen. De mediators van Merlijn groep voldoen daar allen aan. Ze zijn gecertificeerd door de NfM, de Nederlandse federatie van Mediators en ze hebben elk hun eigen specialisaties naast hun algemene mediation kennis en vaardigheid. Gespecialiseerde mediators in Zoetermeer zijn nodig, omdat conflicten zich nu eenmaal op heel verschillende terreinen kunnen afspelen. Mediation in Zoetermeer kan gaan over familie zaken, over business conflicten, kwesties met een overheid, pensioen, echtscheiding, arbeidsconflicten tussen individuen maar ook tussen teams (team mediation), kortom een heel spectrum, waar niet iedere afzonderlijke mediator in Zoetermeer gespecialiseerd in kan zijn. De mediator in Zoetermeer werkt heel anders dan de advocaat. Deze laatste vertegenwoordigt één partij in een conflict, waar de mediator in Zoetermeer juist met beide partijen spreekt. De mediator zorgt ervoor dat partijen hun echte belangen gaan zien, los van de emoties en de vooraf ingenomen standpunten. Daarmee komen partijen tot inzicht in waar mogelijkheden liggen om tot overeenkomst te komen. Bij een proces voor de rechter worden de standpunten juist scherper tegenover elkaar gezet. Het conflict wordt daar in feite juist heviger door.

De praktijk van mediation in Zoetermeer

Mediation met betrekking tot echtscheidingen en arbeidsconflicten komen we in Zoetermeer het meest tegen.  Natuurlijk treden onze mediators in Zoetermeer ook op bij zakelijke conflicten, of bij kwesties met een overheid als partij en bij andere problemen in de familiesfeer, erfeniskwesties bijvoorbeeld. Cruciale kwestie bij echtscheiding, bijvoorbeeld de omgangsregeling met de kinderen, worden met mediation in Zoetermeer zodanig opgelost dat men de afspraken ook nakomt. Bij de rechter wordt dat opgelegd. U hebt het maar te accepteren. Dat maakt wel een verschil. Ontslagzaken voor de rechter brengen voor partijen ook weinig positiefs, tenzij men het van tevoren eens is geworden en het een hamerstuk betreft. Maar anders worden er over en weer veel verwijten gemaakt die kwetsend over kunnen komen, waardoor de ontslagene nog dieper in de put raakt en de werkgever op zijn minst reputatieschade zal oplopen. De gespecialiseerde mediator in Zoetermeer kent alle regels en alle zaken die van belang zijn rond ontslag. In een mediation proces kunnen zaken op een rustige en realistische wijze geregeld worden zonder elkaar te beschadigen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Zoetermeer e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€125,-
BTW nihil
19-08-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
22-08-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.