Mediator in Soest

Op zoek naar een mediator in Soest?

U staat voor het dilemma: procederen of mediation proberen. Kiest u voor het laatste dan blijft u in ieder geval dichter bij huis. In Soest zijn ervaren, gecertificeerde mediators van Merlijn groep actief. Omdat conflicten inhoudelijk nogal verschillen zijn er in Soest mediators nodig met diverse specialisaties.

Een conflict bij een bedrijfsovername bijvoorbeeld vereist een ander soort kennis dan een echtscheiding. Onze Merlijn mediators in Soest beschikken daarover. Mediation in Soest verschilt essentieel van een proces voor de rechtbank. De mediator in Soest vertegenwoordigt niet één partij maar spreekt met beide partijen en laat die vragenderwijs inzicht krijgen in wat echt van belang is. De vooringenomen posities worden opgebroken en een nieuw inzicht krijgt een kans. In dit proces krijgen partijen zicht op zaken die tot overeenstemming kunnen leiden. Beide partijen creëren de oplossing zelf en dat geeft veel meer acceptatie van de oplossing en naleving van de gemaakte afspraken.

Mediation in Soest

De toepassing van mediation in Soest groeit. De gang naar de rechtbank is duur, onzeker en duurt lang, zeker gezien de wachtlijsten. Rechters stimuleren de toepassing van mediation, mits er gebruik gemaakt wordt van gecertificeerde mediators in Soest. De goede resultaten met mediation in Soest rechtvaardigt dat en de overbelasting van de rechtbanken maakt het extra voor de hand liggend. De rechters wijzen expliciet op de mogelijkheid om eerst een gecertificeerde mediator in Soest te zoeken vooraleer een proces aan te spannen. Mensen zijn ook meer gebaat bij de informele en persoonlijke manier van werken van de mediator in Soest, zeker bij gevoelige kwesties zoals bijvoorbeeld bij een echtscheiding waar kinderen bij betrokken zijn.

De praktijk van mediation in Soest

Mediation is in Soest vooral bekend bij echtscheiding. Wat we zien toenemen in Soest is de toepassing van mediation bij arbeidsconflicten, ook als er ontslag aan de orde is. Traditioneel kwamen ontslagzaken altijd voor de rechter. Dat gaf vaak veel onnodige extra schade. De advocaten van beide partijen willen hun gelijk halen en maken de andere partij zoveel mogelijk verwijten. Dat levert alleen verliezers op. Met een in arbeidszaken gespecialiseerde mediator in Soest is dat hele gevecht voor de rechter niet nodig. Alle relevante zaken, die bij ontslag aan de orde zijn, kunnen in Soest met mediation geregeld worden. Onze mediators in Soest zijn verder ook betrokken bij business kwesties, bij conflicten met een overheid en bij andere problemen in de familiale sfeer, zoals erfeniskwesties. Merlijn mediators in Soest kunnen dit soort problemen prima behandelen.

 

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Soest e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.