Relatie en post-Relatie coaching

Wat kan een Merlijn coach betekenen tijdens of na uw relatie?

Ook in:
Nederlands
Engels
Duits

Ieder mens is graag gelukkig in zijn relatie. Maar hoe mooi een liefdesrelatie ook start, er komen momenten waarop de relatie zwaar weer ervaart of zelfs eindigt.

Het stoppen van een relatie kan verstrekkende gevolgen met zich brengen en daarom is het belangrijk om een dergelijke beslissing niet over een nacht ijs te nemen. Bovendien bent u niet voor niets bij elkaar gekomen, al is het soms lastig om de diepere reden om bij elkaar te blijven te zien. Een externe deskundige kan een ander licht werpen op de vraag hoe ieder van de partners in de relatie staat en wat die daarin tegenkomt. Met als doel opnieuw de verbinding te kunnen voelen of goed afscheid te kunnen nemen van elkaar als partner. Voor een beter begrip van uzelf en uw partner in of na de relatie biedt Merlijn de juiste sparringpartner.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt relatie en post-relatie coaching in?

Relatie coaching betreft persoonlijke begeleiding van uw beiden. Samen met de Merlijn coach onderzoekt u wat de patronen zijn waarin u samen terecht bent gekomen. Iedere partner neemt invloeden mee uit zijn eigen achtergrond. Verkennen hoe die invloeden in de relatie met elkaar samenkomen, biedt nieuw perspectief om met elkaar om te gaan. De coaching kan als doel hebben er samen beter uit te komen of om goed afscheid te nemen van elkaar. Ook is het mogelijk om samen of alleen met een Merlijn coach na de beëindiging van de relatie persoonlijke begeleiding te krijgen in het verwerken van het verlies en het vinden van een nieuwe weg om met elkaar goed ouderschap te blijven vormgeven. Onder soorten Relatie en post-Relatie coaching kunt u lezen wat de Relatie en post-Relatie coaching verder kan inhouden.

Met welke vragen kunt u bij een relatiecoach terecht?

 • Hoe komen we weer beter tot elkaar?
 • Hoe gaan we om met elkaars verschillen?
 • Hoe kunnen we beter ‘ruzie’ maken met elkaar?
 • Hoe kunnen we omgaan met (het verwerken van) ontrouw?
 • Hoe kunnen we goed afscheid nemen van elkaar en toch samen ouders blijven?
 • Hoe kom ik over het verlies van mijn ex heen?

Redenen om voor een relatiecoach te kiezen

Een relatie is voor velen zo privé en persoonlijk dat het niet snel opkomt om iemand anders erbij te betrekken als het minder goed gaat. Helaas beginnen stellen mede daardoor vaak pas met hulp zoeken als er als ze elkaar al pijn en verdriet hebben gedaan en herstel niet altijd meer mogelijk of gewenst is. Maar ook al neemt u afscheid van de persoon, uw eigen patroon neemt u weer mee in een volgende relatie. Merlijn weet voor u met een van de (post-)relatiecoaches een juiste sparringpartner te vinden om te investeren in uw liefdesleven en eigen geluk.

Wat levert relatie en post-relatie coaching u op?

 • Reflectie op de relatie: hoe ieder daarin staat en wat ieders wensen zijn
 • Zicht op uw eigen en gezamenlijke patronen, en uw onderlinge dynamiek
 • Zicht op en handvatten voor het verbeteren van de onderlinge communicatie
 • Beter leren omgaan met uw eigen en elkaars emoties
 • Scherp en empathisch luisterend oor
 • Handvatten om met lastige situaties om te gaan en (oude) pijn te verwerken

Wilt u even sparren over de mogelijkheden van Relatie en post-Relatie coaching? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Maatwerktraject

1

Naar aanleiding van uw vraag onderzoekt onze kwaliteitsmanager van de Unit Coaching de best passende relatie en post-relatie coach voor u.

2

Wij brengen u in contact met een ervaren relatie en post-relatie coach met wie u uw coachvraag verder gaat verkennen en met wie u het traject kunt starten.

3

Wij brengen een offerte op maat waarbij afhankelijk van de wensen en de coachvraag de coaching online, bij u thuis, op een locatie van de werkgever, bij de coach in diens praktijkruimte of op een van onze Kasteellocaties kan plaatsvinden.

Inzet relatie en post-relatie coaches

Wat kan Merlijn voor uw relatie en post-relatie coach betekenen?

Afhankelijk van waar uw vraagstuk over gaat, vindt Merlijn samen met u een passend coachtraject en een ervaren coach om mee aan de slag te gaan. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende terreinen waarop onze relatie en post-relatie coaches werkzaam zijn.

 • Spiegel van buitenaf voor een betere relatie

  Op het werk of voor de auto kennen we momenten waarop wordt stilgestaan bij hoe het gaat en wat er nodig is voor herstel of groei. Bij relaties is dat nog niet zo gebruikelijk om te doen. En als u het al samen doet, kan het zijn dat u toch in een zelfde cirkel rondjes blijft draaien. Een relatiecoach van Merlijn kan u dan als expert van buitenaf begeleiden om zicht te krijgen op onderlinge patronen, de wijze van communicatie en ruzie maken met elkaar te onderzoeken en licht te werpen op gezamenlijke behoeften in de relatie en uw levens. Met als doel groei in de relatie.

 • Tussentijdse stap in echtscheidingsmediation

  Als u op het punt staat uit elkaar te gaan en u hebt een mediator in de arm genomen, kan het zijn dat er tijdens de mediation zaken naar boven komen die nadere aandacht behoeven waar in de mediation geen of minder tijd voor is. Bijvoorbeeld als een van u beiden niet kan begrijpen waarom de relatie wordt beëindigd of u wilt zicht hebben op de onderlinge patronen die u had en nog hebt met elkaar. Een Merlijn relatiecoach kan als tussenstap tijdens het mediationproces in een of enkele sessies met u beiden de in de onderstroom meespelende dynamiek bespreekbaar maken, zodat u daarop bewustzijn krijgt en er anders mee om kunt leren gaan.

 • Begeleiding bij het goed afscheid nemen van de relatie als partners

  Gaat u uit elkaar of bent u al gescheiden? Al is de liefdesrelatie voorbij, als u samen kinderen hebt blijft u daar beiden verantwoordelijk voor. Daartoe is goed met elkaar communiceren belangrijk. Maar als er nog emoties of andere zienswijzen een goede communicatie in de weg staan, valt dat niet altijd mee. Een Merlijn coach kan u samen of apart begeleiden om hier beter mee om te kunnen gaan. Om goed afscheid te nemen van wat er niet meer is, zicht te krijgen op ieders aandeel in het geheel en allebei weer goed op weg te gaan in een eigen leven.

Artikelen

Over Relatie en post-Relatie coaching

Opleidingen

Voor Relatie en post-Relatie coaching

Basisopleiding tot gecertificeerd coach

Gecertificeerd StiR coach worden

De basisopleiding tot coach geeft een brede basis waarmee u als coach zelf aan de slag kunt gaan om anderen [...]

10 Dagen
€3.995,-
+ accommodatie v.a.€165,-
BTW nihil
06-09-2024
Ook online mogelijk!

Omgaan met emoties & weerstanden

Drijfveren transformeren in belangen en interventies voor een efficiënte regie
( 14 Beoordelingen )

We richten ons op de vraag hoe we emoties en weerstanden kunnen duiden en op de vraag hoe je als [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€150,-
BTW nihil
28-10-2024

Effectief Communiceren met NLP

Compacte introductie NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering
( 3 Beoordelingen )

NLP biedt communicatietechnieken die meteen in de praktijk toepasbaar zijn. Bij effectief communiceren is o.a. vertrouwen en veiligheid een belangrijke [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€115,-
BTW nihil
16-12-2024

Familieopstellingen – ervaar systemisch werken

Hoe werkt ieders familiesysteem door in het dagelijks leven privé & zakelijk?
( 35 Beoordelingen )

Familiebanden kunnen soms verwarrend zijn en tot verwikkelingen leiden eventueel met psychosociale en medische klachten als gevolg. Het maken van [...]

1 Dag
€595,-
+ accommodatie v.a.€60,-
BTW nihil
07-11-2024

Professionals

Onze relatie en post-relatie coaches

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Personal coaching

Op sommige momenten in ons leven hebben we de behoefte of worden we gedwongen om stil te staan bij onze huidige situatie. Wat past er nog? Wat zou er anders mogen of moeten? En hoe dan?

Meer over Personal coaching

Stress en burn-out coaching

Heeft u last van stress en wilt u een (tweede) burn-out voorkomen? Voelt u dat het anders moet, maar heeft u geen idee meer hoe? Is uw werk heel leuk, maar begint het teveel energie te …

Meer over Stress en burn-out coaching

Conflictcoaching

De meeste mensen houden niet van conflicten. We hebben er ook niet altijd goed mee leren omgaan. Toch kunnen conflicten vruchtbaar zijn en kunnen we van conflicten veel leren. Over onsz…

Meer over Conflictcoaching

Tussentijdse coaching tijdens een training bij Merlijn

Volgt u op dit moment een training bij Merlijn? Het is goed denkbaar dat u tijdens het leren van nieuwe kennis en vaardigheden tegen een individueel leerstuk aanloopt, waarvoor in de tr…

Meer over Tussentijdse coaching tijdens een training bij Merlijn

Boekentips

Persoonlijke en professionele groei

Coaching bevordert persoonlijke en professionele groei. Met deze boeken maakt u daar al een mooie start mee: De zeven eigenschappen van effectief leiderschapGeweldloze communicatieDit ben ik!Systemisch WijzerRake Vragen –  Systemisch TransitiemanagementGek op stress, maar niet altijdHé, ik daar?! Doorbreek de cirkel

  Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

  Schrijf me in voor de nieuwsbrief

  Bekijk alle aanbevolen literatuur

  Actueel

  Evenementen