Inzetbare Coaches

Sparringpartners op maat

Er zijn momenten in ieders leven waarop ons gevraagd wordt anders te kijken naar de huidige situatie. Denk aan een andere wending in uw loopbaan, een reorganisatie in uw team of een conflict met een collega of medewerker.

Denkt u erover een coach in te zetten of zelf mee in gesprek te gaan? Of wilt u even sparren over de juiste coach vorm? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Een coach van Merlijn:

 • is zorgvuldig gekozen op ervaring;
 • kan coachees in hun eigen taal te woord staan: te denken valt aan Engels, Pools, Duits, Frans, Spaans en Marokkaans;
 • is partner van Merlijn Advies Groep en heeft zich verbonden aan onze waarden, de Ethische Code en de Klachtenregeling;
 • valt onder een van de methoden waar wij 200 professionals voor inzetten: een complete conflict expertise. Voordeel: andere bureaus hebben 1 vangnet, wij hebben er 24!

Bij die gelegenheden is de inzet van een coach als sparring partner zeer welkom en behulpzaam. Een blik van buiten brengt nieuw perspectief en daarmee kan een andere beweging op gang komen. Merlijn beschikt over een breed aanbod van zeer ervaren coaches die u op betoverende wijze een spiegel kunnen voorhouden of een nieuwe weg wijzen die u zelf nog niet had gezien.
Hieronder kunt u lezen op welke terreinen u gebruik kunt maken van een Merlijn coach.

Coach

Coaching opende mijn ogen

Lees meer
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Ieder mens is uniek en dus ook iedere coach. Omdat daarnaast ook elke situatie weer anders is, kunnen we geen pasklaar coaching traject beschrijven. Wel werkt iedere Merlijn coach vanuit de volgende basisregels:

 • Verantwoordelijkheid
  Ieder mens is zelf verantwoordelijk voor zijn groei en ontwikkeling.
 • Respect
  Het individuele proces en de eigen keuzes daarin worden altijd gerespecteerd.
 • Feedback
  Constructieve feedback is een kans die groei kan stimuleren.
 • Privacy
  Vertrouwelijkheid en privacy liggen aan de basis van optimale coachingsomstandigheden.
 • Praktisch
  Coaching is geen therapie, maar een praktische manier om te investeren in eigen functioneren.

Een goede match tussen coach en gecoachte is van wezenlijk belang bij individuele coaching. Toch legt vaak een ander dan de te coachen persoon het eerste contact voor een individuele coaching. Daarom heeft Merlijn Groep ter voorbereiding op een coaching dan ook extra aandacht voor een intakegesprek met de gecoachte door de coach. In die intake bespreken zij de reden en doelen van de coaching. Beide partijen beslissen daarna of zij een coaching traject aangaan.

Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen rondom coaching voor meer antwoorden.

Maatwerktraject

1

Naar aanleiding van uw vraag onderzoekt onze kwaliteitsmanager van de Unit Coaching met u welke soort coaching het best aansluit op uw gewenste resultaat.

2

Wij brengen u in contact met een ervaren coach met wie u uw coachvraag verder gaat verkennen en met wie u het traject kunt starten.

3

Wij brengen een offerte op maat waarbij afhankelijk van de wensen en de coachvraag de coaching online, op een locatie van de werkgever, bij de coach in diens praktijkruimte of op een van onze Kasteellocaties kan plaatsvinden.

Inzet Coaches

Wat kan Merlijn voor uw coachvraag betekenen?

Afhankelijk van waar uw vraagstuk over gaat, vindt Merlijn samen met u een passend coachtraject en een ervaren coach om mee aan de slag te gaan. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende terreinen waarop onze coaches werkzaam zijn.

 • Loopbaancoaching

  Is het tijd voor een nieuwe stap in uw loopbaan? Gewenst of daartoe door de omstandigheden gedwongen? Met een van onze loopbaancoaches onderzoekt u wat er nu bij u past. U ontdekt wat u wilt en kunt en in welke omgeving u het meest tot uw recht komt. Samen met de coach kijkt u hoe u uw netwerk kunt inzetten en versterken. U krijgt feedback op en tips voor uw C.V. en kunt zich voorbereiden op oriënterende en sollicitatiegesprekken.
  Bent u een werkgever en is uw personeel in verband met een reorganisatie gedwongen zich op andere banen te gaan oriënteren? Bespreek met onze kwaliteitsmanager van de Unit Coaching wat de mogelijkheden zijn om in uw organisatie een of meer Merlijn loopbaancoaches in te zetten. Naast individuele coaching biedt Merlijn ook in company loopbaanoriëntatie-workshops en sollicitatietrainingen.

   

  Lees meer

 • Leiderschapscoaching

  Krijgt u de kans om een vervolgstap te maken naar een coördinerende, aansturende of leidinggevende functie? Wilt u daarbij ondersteuning te krijgen in de ‘soft skills’? Een Merlijn coachtraject biedt u handvatten om effectiever met uw veranderende taken en positie om te gaan. U leert onder andere omgaan met verandering en conflictsituaties, en onderzoekt diverse stijlen van leidinggeven en communiceren en hoe u die kunt inzetten in uw nieuwe functie. Bent u al langer leidinggevende in uw organisatie? Dan kan een externe coach uw sparring partner zijn om lastige en complexe vraagstukken anders te gaan bezien en zo nieuwe invalshoeken aangereikt te krijgen. Afhankelijk van uw coachvraag en de branche waarin u werkzaam bent, vindt onze kwaliteitsmanager van de Unit Coaching een passende match met een van onze ervaren leiderschapscoaches.

   

  Lees meer

 • Personal coaching

  Wilt u reflecteren op waar u staat in uw leven en loopbaan? Een personal coachtraject biedt u een reflectiepartner die samen met u de belangrijke gebieden in het leven langsloopt om te ontdekken wat aandacht of een nieuwe bezem behoeft, waar u tegenaan loopt en hoe u zich zou willen ontwikkelen. Om vervolgens te komen tot een plan van uitvoering op die gebieden waar u een nieuwe beweging op gang wil brengen.

   

  Lees meer

 • Re-integratie coaching

  Bent u vanwege burnout of ziekte langere tijd van de werkvloer weg geweest? Re-integeren is een bijzondere taak die goed begeleid dient te worden om te voorkomen dat u geen goede herstart maakt en opnieuw uitval heeft. Een coach die het proces op de werkvloer met u als werknemer of werkgever begeleidt, vergroot de kans op een succesvolle re-integratie. Neem contact op met onze kwaliteitsmanager van de Unit Coaching om de mogelijkheden te bespreken.

   

  Lees meer

 • Stress en burn-out coaching

  Heeft u last van stress of bent u al te ver over eigen grenzen gegaan? Slaapt u slecht en heeft u problemen zich te concentreren of voelt u geen energie meer om zaken aan te pakken of te genieten. Stress en een langer durende disbalans in energie geven en krijgen, hebben effect op het hele functioneren. Een impuls van buitenaf zoals een coach kan helpen de onderliggende oorzaak boven tafel te krijgen en een patroon te doorbreken. Merlijn beschikt over coaches die helpen bij duurzaam herstel en terugkeer van vitaliteit.

   

  Lees meer

 • Conflict coaching

  Conflicten zijn een onvermijdelijk onderdeel van menselijke interactie. Heel vaak komen partijen zelf niet uit hun conflict. Het is dan wenselijk om te kiezen voor begeleiding. Begeleiding die conflictvaardig gedrag juist ontwikkelt. Door bijtijds een conflict coach in te zetten worden escalaties voorkomen en leren mensen niet alleen in het concrete incident maar ook op de langere termijn conflicten op te lossen of er zelfs een positief rendement uit te halen. Naast de Merlijn coaches die conflicten kunnen begeleiden, biedt Merlijn ook voor leidinggevenden en andere professionals die met mensen werken een training Conflictcoaching.

   

  Lees meer

 • Teamcoaching

  Wilt u de samenwerking binnen uw afdeling of team versterken? Is er in het team een grote verandering geweest of aanstaande en wilt u weten of alle neuzen nog dezelfde kant op wijzen? Of is het lastig om elkaar in de communicatie te vinden of is er een conflict dat de samenwerking moeilijk maakt? Er kunnen diverse redenen zijn om aan de ontwikkeling in een team te werken. Een teamcoach kan samen met u en het team aan het licht brengen waar het team op dit moment staat en wat er nodig is om een stap te maken in de groei van het team. Samen met onze kwaliteitsmanager van de Unit Coaching kunt u een passende aanpak en teamcoach vinden voor uw team.

   

  Lees meer

 • Relatie / post relatie coaching

  Tijdens mediation kan blijken dat het voor partijen in het conflict tussentijds of na afloop nog nuttig is om zicht te krijgen op de onderlinge patronen en dynamiek. Door systemische analyse kan de in de communicatie meespelende onderstroom boven tafel komen. Zo worden zaken bespreekbaar gemaakt waarvan de invloed eerder wel gevoeld is maar waarvan ieder zich nog niet bewust was. Het doel van de coaching is om de patronen zichtbaar te maken en die waar nodig en gewenst te gaan doorbreken. Dat gaat niet altijd zonder pijn of verdriet. Het beoogde resultaat is dat de communicatie onderling duurzaam effectief kan gaan verlopen.
  In geval van echtscheiding kan post relatie coaching een mooie stap zijn in de verwerking van het verlies van de liefdesrelatie en de overgang van partnerschap naar ouderschap.

   

  Lees meer

 • Coaching bij overdracht van familiebedrijf

  Op een gegeven moment is bij een familiebedrijf overdracht aan de orde. De Directeur- Groot- Aandeelhouder (DGA) van het familiebedrijf gaat met pensioen en draagt het bedrijf over aan de volgende generatie of verkoopt het aan derden. Bedrijfsoverdracht maakt een familiebedrijf zeer kwetsbaar, vooral vanwege de persoonlijke kant eraan. Merlijn stelt in de begeleiding daarom de persoonlijke kant voorop. Een belangrijke voorwaarde voor een duurzame en succesvolle overdracht is open communicatie in de familie over de persoonlijke belangen van betrokkenen vanaf de start van de bedrijfsoverdracht. Begeleiding van een Merlijn coach in ‘De persoonlijke kant voorop’ kan daarbij helpen om ook nog verborgen belangen bespreekbaar te maken. Bovendien kan de aanpak een verbindende werking hebben in de familie.

   

  Lees meer

 • Tussentijdse coaching tijdens een training

  Volgt u op dit moment een training bij Merlijn? Het is goed denkbaar dat u tijdens het leren van nieuwe kennis en vaardigheden tegen een individueel leerstuk aanloopt, waarvoor in de training niet voldoende tijd is om diep of al te persoonlijk op in te gaan. Of u bespreekt dat zelf liever met iemand buiten de groep. Merlijn biedt voor die gelegenheden de mogelijkheid om met een van onze zeer ervaren coaches een drietal coachgesprekken te voeren. In de coachsessies heeft u alle aandacht voor uw persoonlijke vraagstukken die door de leerstof of het oefenen daarmee zijn geraakt. De coaching kan parallel lopen tijdens de training of nog daarna doorgaan. Neemt u contact op met onze kwaliteitsmanager voor het bespreken van de mogelijkheden.

   

  Lees meer

Inzet Coaches

Wat kan Coaching bij Merlijn voor u betekenen?

Voor uw vragen vindt Merlijn met zijn coaches de juiste aanpak voor het gewenste resultaat. De uitkomst kan soms verrassender zijn dan u van tevoren had kunnen bedenken!
Merlijn Coaching biedt kundige en slimme professionals met net díe blik van buiten die een andere kijk op zaken kan geven. Nieuwe invalshoeken en verbindingen worden verkend en erkend. Daarmee kunt u weer verder. Bijvoorbeeld met het vinden van een nieuwe baan, de verbeterde samenwerking in een team of een opgelost conflict. Bij coaching gaat het om de klik met de coach; daarom heeft u bij Merlijn een ruime keuze en gaan we voor de juiste fit!

Hebt u een vraagstuk waarvoor u coaching overweegt bel of mail dan even naar de backoffice. Onze kwaliteitsmanager van de unit Coaching neemt contact met u op om samen het passende traject en de juiste coach erbij te vinden. In een offerte krijgt u vervolgens zicht op het voorgestelde traject en de kosten ervan, en ontvangt u de profielschets(en) van de bij uw coachvraag geschikte en beschikbare coach(es). Daarna kunt u snel met de coach die bij u past aan de slag. Op het kruispunt van uw dilemma, komen we samen tot de juiste route.

Merlijn coaches:

 • weten waar coaching de juiste preventie, tussenstap of nazorg kan bieden of wanneer een andere aanpak meer passend is voor uw vraag;
 • geloven in een leven lang leren: ook conflicten bieden een kans om te groeien;
 • zelfredzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en alleen ondersteuning bieden waar die echt nodig is;
 • zeer ervaren, bevlogen en op meerdere terreinen inzetbaar zijn, en allen een eigen stijl hebben;
 • kijken naar de bredere context waardoor zij altijd maatwerk leveren.

Vrijblijvend sparren?

Heeft u uw coachvraag nog niet helemaal scherp of wilt u meer gevoel krijgen bij wat coaching in uw geval kan opleveren? Onze kwaliteitsmanager denkt graag met u mee. Samen komen we verder,

Bel mij

Waarom bij Merlijn?

Merlijn biedt met zijn zeer ervaren en bevlogen coaches de 'magical touch’ waarmee u verrijkt, geïnspireerd en op eigen kracht verder kunt.

Over Merlijn
Kiezen voor een coachtraject/coach op basis van online-informatie is best lastig. Daarom neem ik als kwaliteitsmanager Coaching de tijd om met u te kijken waar de behoefte ligt en wie u daarbij het best kan begeleiden.
Conflicten zijn niet juridisch - Blog Merlijn Groep

Lokale overheidsorganisatie

In deze lokale overheidsorganisatie lukte het de P&O-collega’s niet meer om samen te werken en hun gezamenlijke werkkamer te delen.  Er waren verschillende subteams ontstaan en er was onderlinge onenigheid over de taakverdeling. Iedereen had eigen lijntjes en afspraken met
Lees deze case

Professionals

Onze coaches

Alle professionals

Artikelen

Rondom coaching

Opleidingen

Rondom coaching

Basisopleiding tot gecertificeerd coach

Gecertificeerd StiR coach worden

De basisopleiding tot coach geeft een brede basis waarmee u als coach zelf aan de slag kunt gaan om anderen [...]

10 Dagen
€3.995,-
+ accommodatie v.a.€165,-
BTW nihil
06-09-2024

Basisopleiding tot conflictcoach

Leren reageren vanuit verbinding
( 22 Beoordelingen )

Conflicten zijn een onvermijdelijk onderdeel van menselijke interactie. Heel vaak komen partijen zelf niet uit hun conflict. Het is dan [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
BTW nihil
23-09-2024
Ook online mogelijk!

Coachend Leidinggeven

Essentials voor leidinggevenden die vertrouwen hebben in hun medewerkers

Training over effectief inzetten van verschillende coaching technieken vanuit de rol als leidinggevende

1 Dag
€595,-
+ accommodatie v.a.€75,-
BTW nihil
12-07-2024
Ook online mogelijk!

Psychologie in Coaching

Actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek

In deze training komen psychologische inzichten en technieken aan de orde die toepasbaar zijn in coaching situaties

3 Dagen
€1.650,-
+ accommodatie v.a.€210,-
BTW nihil
01-10-2024
Ook online mogelijk!

Opleiding tot leiderschapscoach

Leer en oefen hoe je als coach leiders laat groeien

Leer en oefen hoe je als coach leiders laat groeien. Hoe coach je leidinggevenden zo, dat ze het beste van [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€210,-
BTW nihil
11-10-2024
Ook online mogelijk!

Systemisch coachen met tafelopstellingen

Specialisatie en / of verdiepingstraining voor coaches

Deze training gaat over de systemische aanpak bij het coachen van mensen en hoe u daarbij gebruik kunt maken van [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€220,-
BTW nihil
26-09-2024

Boekentips

Persoonlijke en professionele groei

Coaching bevordert persoonlijke en professionele groei. Met deze boeken maakt u daar al een mooie start mee: De zeven eigenschappen van effectief leiderschapGeweldloze communicatieDit ben ik!Systemisch WijzerRake Vragen –  Systemisch TransitiemanagementGek op stress, maar niet altijdHé, ik daar?! Doorbreek de cirkel

  Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

  Schrijf me in voor de nieuwsbrief

  Bekijk alle aanbevolen literatuur

  Merlijn Opleidingen

  Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

  Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

  Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

  Online Conflictscan

  Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

  De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

  Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

  Start online conflictscan

  Actueel

  Evenementen