Mediator in Amersfoort

Op zoek naar een mediator in Amersfoort?

Merlijn groep mediators zijn, behalve naar inhoudelijke criteria, specialismen, ook regionaal georganiseerd. Een mediator in Amersfoort is daardoor snel gevonden. Zoals gezegd beschikt iedere mediator die is aangesloten bij Merlijn groep over specifieke kundigheid op bepaalde terreinen. De mediator is in Amersfoort inmiddels niet meer weg te denken. Mensen kiezen eerder voor mediation in Amersfoort. De gang naar de rechtbank blijkt minder aantrekkelijk te zijn geworden. De mediator in Amersfoort is niet degene die een oordeel velt, maar de deskundige die in gesprek met beide partijen laat zien, waar de echte belangen liggen. Dan worden blokkades opgeheven en kunnen overeenkomsten gevonden worden.

De rechtbank in Amersfoort verwijst bij een procesaanvraag eerst naar mediation. Men weet dat veel conflicten daarmee opgelost worden en men vermindert tegelijkertijd de enorme werkdruk bij justitie. Die goede resultaten in Amersfoort komen ook, doordat partijen bij mediation in Amersfoort zelf actief betrokken zijn. Zij worden zich meer bewust van de eigen situatie en van de echte eigen belangen, maar ook van die van de tegenpartij. Ze hoeven geen oordeel af te wachten maar komen tot een overeenkomst onder leiding van de mediator in Amersfoort. Een dergelijke overeenkomst wordt veel gemakkelijker geaccepteerd en uitgevoerd dan bij een uitspraak van de rechter het geval is. De mediator in Amersfoort gaat ook veel minder formeel om met partijen; de rechter is toch gebonden aan zijn protocol. Dat alleen geeft al meer stress.

De praktijk van mediation in Amersfoort

De mediators van Merlijn groep die in de regio Amersfoort opereren zijn thuis in de industrie, in de dienstensector, in grote non profit organisaties en bij zaken waarin een overheid is betrokken. De meeste mediations spelen zich overigens af op een meer persoonlijk niveau. Dat betreft dan vooral echtscheidingen en arbeidsconflicten.  Echtscheidingen worden gecompliceerd door zaken als boedelverdeling, alimentatie en omgangsregelingen met kinderen; bij een scheiding houdt immers het ouderschap niet ineens op. Zulke zaken kun je beter in overleg proberen op te lossen dan een beslissing van de rechter te moeten afwachten. Bij arbeidsconflicten die tot ontslag leiden is het vaak kwaadheid of een revanche gevoel, waardoor mensen verleid worden om een procedure aan te spannen. Veel beter is het om ingrijpende, maar eigenlijk ook heel praktische zaken via mediation op te lossen en zo veel sneller klaar te zijn om weer vooruit te kunnen kijken naar nieuwe mogelijkheden. De mediator in Amersfoort weet net zo goed als de rechter van ontslagvergoedingen en alles wat daarmee samenhangt. Die kan met partijen een goede regeling tot stand brengen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Amersfoort

Alle professionals