Loopbaancoaching

Wat kan een Merlijn coach bij vragen in of rond uw loopbaan betekenen?

Ook in:
Engels
Nederlands
Duits
Spaans

Uw loopbaan gaat een leven lang mee. Al vroeg heeft u keuzes gemaakt voor een studie of opleiding. Na een aantal jaren werken komt u vaak opnieuw tot keuzemomenten. Is de richting die u op bent gegaan nog passend? Waar zou u zich nog verder willen ontwikkelen?

Soms is de keuze niet eens aan u. Of zit u in een nieuwe functie die toch andere inzet van u vraagt dan u van tevoren had bedacht. Zo zijn er verschillende momenten in uw loopbaan waarop het prettig is om met een ervaren coach te sparren. Merlijn biedt voor al die momenten in uw loopbaan dé passende coach.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt loopbaancoaching in?

Loopbaancoaching betreft persoonlijke begeleiding in diverse aspecten van de loopbaan, met het doel dat de coachee optimaal en naar tevredenheid zijn kwaliteiten en capaciteiten kan inzetten op een plek waar die het meest tot zijn recht komt. Afhankelijk van de vraag rondom uw loopbaan zal een van onze loopbaancoaches u in een aantal sessies van 1,5 uur begeleiden om te komen tot een door u gewenst resultaat. Indien het coachtraject door uw werkgever wordt ondersteund, zal er aan het begin en het eind van het coachtraject afstemming plaatsvinden tussen een vertegenwoordiger van de werkgever, uzelf en de coach. Onder soorten loopbaancoaching kunt u lezen wat de loopbaancoaching verder kan inhouden.

Met welke vragen kunt u bij een loopbaancoach terecht?

 • Waar moet ik beginnen als ik een nieuwe baan zoek?
 • Hoe positioneer ik mij in mijn nieuwe functie?
 • Hoe krijg ik meer regie in mijn werk?
 • Wat kan de volgende stap in mijn carrière zijn?
 • Hoe start ik mijn eigen business op?

Redenen om voor een loopbaancoach te kiezen

Werk vormt een belangrijk onderdeel in ons leven. Als er iets niet lekker loopt op het werk of we hebben geen werk meer, dan heeft dat een grote impact hebben op ons. Dat maakt soms ook dat we zelf niet meer alle opties zien of vanuit angst en tijdsdruk niet meer effectief doen wat er op dat moment nodig is of wat het beste bij ons past. Een ervaren coach die een tijdje mee kan lopen en met u kan sparren over de vragen die u bezighouden, biedt dan zeker uitkomst. Een loopbaancoach kan ook diverse instrumenten inzetten om met u te onderzoeken wat het beste bij u past.

Wat levert loopbaancoaching onder meer op?

 • Zicht op uw kwaliteiten, valkuilen, ambitie en drive
 • Weten waarvan u energie krijgt en waar uw grenzen liggen
 • Weten waar u het best tot uw recht komt
 • Handvatten om uzelf (verder) te ontwikkelen in het werk
 • Feedback en tips voor een aantrekkelijk C.V. en een uitnodigende motivatiebrief
 • Een goede voorbereiding op sollicitatie- en netwerkgesprekken
 • Handvatten om met lastige situaties op het werk om te gaan

Wilt u even sparren over de mogelijkheden van loopbaancoaching? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Maatwerktraject

1

Naar aanleiding van uw vraag onderzoekt onze kwaliteitsmanagers van de Unit Coaching de best passende loopbaancoach voor u.

2

Wij brengen u in contact met een ervaren loopbaancoach met wie u uw coachvraag verder gaat verkennen en met wie u het traject kunt starten.

3

Wij brengen een offerte op maat waarbij afhankelijk van de wensen en de coachvraag de coaching online, bij u thuis, op een locatie van de werkgever, bij de coach in diens praktijkruimte of op een van onze Kasteellocaties kan plaatsvinden.

Inzet loopbaancoaches

Wat kan Merlijn voor uw loopbaancoachvraag betekenen?

Afhankelijk van waar uw vraagstuk over gaat, vindt Merlijn samen met u een passend coachtraject en een ervaren coach om mee aan de slag te gaan. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende terreinen waarop onze loopbaancoaches werkzaam zijn.

 • Nieuwe stap in uw loopbaan

  Is het tijd voor een nieuwe stap in uw loopbaan? Gewenst of daartoe door de omstandigheden gedwongen? Met een van onze loopbaancoaches onderzoekt u wat er nu bij u past. U ontdekt wat u wilt en kunt en in welke omgeving u het meest tot uw recht komt. Samen met de coach kijkt u hoe u uw netwerk kunt inzetten en versterken, en waar u kunt zoeken naar gewenste functies. U krijgt feedback op en tips voor uw C.V. en kunt zich voorbereiden op oriënterende en sollicitatiegesprekken.

 • Mogelijkheden voor de werkgever bij gedwongen mobiliteit of outplacement

  Bent u een werkgever en is uw personeel in verband met een reorganisatie gedwongen zich op andere banen te gaan oriënteren? Bespreek met onze coördinator van de Unit Coaching wat de mogelijkheden zijn om in uw organisatie een of meer Merlijn loopbaancoaches in te zetten. Naast individuele coaching biedt Merlijn ook in company loopbaanoriëntatie-workshops en sollicitatietrainingen.

 • Begeleiding in huidige of nieuwe functie

  Zit u net in een nieuwe baan die van u andere inzet vraagt dan u tot dan toe had ervaren? Of loopt u in uw huidige functie tegen bepaalde grenzen in uzelf aan? In die gevallen kan een traject bij een coach uitkomst bieden. Samen met de coach onderzoekt u waar u vandaan komt, wat u tegenkomt in de hier-en-nu-situatie en waar u heen wilt. Met nieuw perspectief, een verruimende blik en handvatten voor ander gedrag, kunt u daarna weer met plezier en energie effectief aan de slag te gaan.

 • LoopbaanPlus voor professionals met partner

  Heeft u in uw werk zware verantwoordelijkheden en wilt u zich bezinnen op uw toekomst? De keuze waar u voor staat kan een ingrijpende verandering betreffen voor u en uw directe omgeving. Merlijn biedt voor deze situatie een uniek LoopbaanPlus-traject dat u samen met uw partner doorloopt. De methodiek vergroot de kans op steun en inzicht bij de realisering van de persoonlijke ontwikkelingsplannen van u beiden. Het is geen relatietherapie maar heeft wel invloed op uw relatie. Samen staat u sterk voor uw toekomst. Interesse? Klik hier voor de brochure of lees een van de blogs.

Artikelen

Over loopbaancoaching

Opleidingen

Voor loopbaancoaching

Opleiding tot loopbaancoach

Deze training biedt een instrumentarium voor coaches die loopbaantrajecten willen begeleiden. Deze training laat vooral zien, hoe je cliënten laat [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€210,-
BTW nihil
16-05-2024

Basisopleiding tot gecertificeerd coach

De basisopleiding tot coach geeft een brede basis waarmee u als coach zelf aan de slag kunt gaan om anderen [...]

10 Dagen
€3.995,-
+ accommodatie v.a.€165,-
BTW nihil
19-01-2024

Cases

Met deze bedrijven hebben wij gewerkt

Nieuwe stap in carrière

Na het zijn van manager kreeg ik de kans een stap te maken naar de strategische laag in de organisatie. Ik merkte dat er in dat nieuwe speelveld andere dingen v [...]
Lees deze case
Conflicten zijn niet juridisch - Blog Merlijn Groep

Lokale overheidsorganisatie

In deze lokale overheidsorganisatie lukte het de P&O-collega’s niet meer om samen te werken en hun gezamenlijke werkkamer te delen.  Er waren verschillen [...]
Lees deze case

Professionals

Onze loopbaancoaches

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Leiderschapscoaching

In de huidige wereld is het belangrijk om te kunnen inspelen op wat de omgeving van u en uw organisatie vraagt. Veranderen is niet meer een uitzondering maar aan de orde van de dag. Dit…

Meer over Leiderschapscoaching

Stress en burn-out coaching

Heeft u last van stress en wilt u een (tweede) burn-out voorkomen? Voelt u dat het anders moet, maar heeft u geen idee meer hoe? Is uw werk heel leuk, maar begint het teveel energie te …

Meer over Stress en burn-out coaching

Personal coaching

Op sommige momenten in ons leven hebben we de behoefte of worden we gedwongen om stil te staan bij onze huidige situatie. Wat past er nog? Wat zou er anders mogen of moeten? En hoe dan?

Meer over Personal coaching

Boekentips

Persoonlijke en professionele groei

Coaching bevordert persoonlijke en professionele groei. Met deze boeken maakt u daar al een mooie start mee: De zeven eigenschappen van effectief leiderschapGeweldloze communicatieDit ben ik!Systemisch WijzerRake Vragen –  Systemisch TransitiemanagementGek op stress, maar niet altijdHé, ik daar?! Doorbreek de cirkel

  Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

  Schrijf me in voor de nieuwsbrief

  Bekijk alle aanbevolen literatuur

  Actueel

  Evenementen