BAME (bindend advies gevolgd door mediation)

Conflictondersteuning door onafhankelijk deskundige

Ook in:
Nederlands
Engels
Duits
Marokkaans
Portugees
Italiaans
Frans

De term BAME is een samenvoeging van Bindend Advies en MEdiation. De mediator en de bindend adviseur zijn twee verschillende personen. U wilt er samen uitkomen, maar ook de zekerheid hebben van een oplossing. Als u er tijdens de mediation niet uitkomt, kunt u terugvallen op (delen van) het bindend advies.

Voor het bindend advies moet de adviseur inhoudelijke, technische kennis en een zekere mate van juridische kennis hebben.
Dit advies is geen vonnis en het nakomen van dit vonnis kan niet zonder een rechterlijke tussenkomst worden afgedwongen. Dit is geen formaliteit zoals bij arbitrage.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt BAME in?

De volgorde in BAME ligt vast. Eerst bindend advies en dan mediation.

Het bindend advies wordt voorafgaand aan de mediation voorbereid. Hiervoor geven conflictpartners vooraf alle noodzakelijke informatie aan de bindend adviseur.
De bindend adviseur ziet erop toe dat er voldoende gelegenheid is voor hoor en wederhoor. Dit kan een gezamenlijk bijeenkomst zijn waar alle conflictpartners aanwezig zijn, maar is ook mogelijk in afzonderlijke bijeenkomsten.
Vervolgens zet de bindend adviseur het advies op schrift, en informeert conflictpartners hierover.

Daarna start de mediation. Het bindend advies vergroot de druk bij partners om er uit te komen.

Redenen om te kiezen voor BAME

BAME is geschikt wanneer conflictpartners graag het onderhandelingsproces in eigen hand willen houden, maar ook de zekerheid willen van een oplossing. Het BAME-contract houdt in dat als de mediation niet, of ten dele niet, slaagt men terug kan vallen op het bindend advies.

De voordelen van BAME:

  • Binnen een redelijke termijn bereiken partners een oplossing.
  • Conflictpartners komen de locatie overeen.
  • Vertrouwelijkheid kan worden overeengekomen, terwijl een gerechtelijke procedure altijd een openbaar karakter heeft.

Heeft u een conflict en bent u geïnteresseerd in BAME? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van deze oplossingsmethode? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Artikelen

Over BAME Bindend Advies en Mediation

Opleidingen

Voor BAME Bindend Advies en Mediation

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024

Professionals

Onze bindend adviseur / mediators door Nederland

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Arb-Med (Arbitrage gevolgd door mediation)

Arb-Med combineert twee methoden van conflictbegeleiding: arbitrage en mediation. Eerst wijst de arbiter een arbitraal vonnis over het voorgelegde onderwerp, daarna volgt een mediation.…

Meer over Arb-Med (Arbitrage gevolgd door mediation)

MEBA (mediation gevolgd door bindend advies)

De term MEBA komt van MEdiation en Bindend Advies. Twee methoden in een. MEBA start met mediation en als conflictpartners er uitkomen, blijft het bindend advies achterwege. Mochten conf…

Meer over MEBA (mediation gevolgd door bindend advies)

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

    Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief

    Bekijk alle aanbevolen literatuur