Procederen

Conflictondersteuning door onafhankelijk deskundige

Ook in:
Duits
Nederlands
Engels
Frans

Procederen is een juridische route. Dit betekent dat een conflict wordt voorgelegd aan een rechterlijke instantie, vaak bijgestaan door gespecialiseerde juridische adviseurs, bijvoorbeeld een advocaat. Deze laatste treedt op voor de betrokken cliënt en beoordeelt het conflict door een juridische bril. Daarop adviseert hij cliënt wat de kracht en zwakte is van het standpunt in het conflict.

Ook kunt u worden bijgestaan door een rechtsbijstandsjurist, een in bepaalde zaken gespecialiseerde jurist of een niet-jurist (gespecialiseerd in arbeidsrecht).

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt procederen in?

Een advocaat treedt op voor een van de betrokken conflictpartners (zijn cliënt). In eerste instantie beziet hij het conflict door een juridische bril en adviseert zijn cliënt over de mate van de juridische kracht (en zwakheid) van de standpunten in het conflict. Het uitgangspunt van de advocaat is proberen om in overleg en samen met zijn cliënt de zaak met de wederpartij op te lossen.

Pas als dat niet lukt legt hij op de wettelijk voorgeschreven wijze het conflict voor aan de bevoegde rechterlijke instantie voor een bindend advies. Dit proces is gebonden aan termijnen die in de wet zijn vastgelegd.

Redenen om te kiezen voor procederen

Kiezen voor procederen gebeurt als conflictpartner(s) een juridische oplossing zoeken. Dit kan het geval zijn bij een complex probleem met grote belangen of wanneer je juridisch heel sterk staat. Een andere reden om te procederen als een gezagvolle, rechterlijke uitspraak nodig is voor een duidelijk kompas  in vergelijkbare zaken. Kiezen voor procederen is als het persoonlijk contact met de ander niet gewenst of mogelijk is. Of als iemand niet meer in staat is om de regie van het proces te voeren.

De voordelen van procederen zijn:

  • Er is geen direct contact met de andere partij nodig.
  • Er komt gegarandeerd een oplossing voor het conflict.
  • Een professional behartigt de zaken voor de cliënt.

Heeft u een conflict en u wilt procederen? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van procederen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Artikelen

Over procederen

Opleidingen

Voor procederen

Begeleiden van intervisie: voor advocaten en VFAS-leden

Erkend door de Orde & de VFAS
( 25 Beoordelingen )

Deze 2-daagse training bestaat uit 1 volledige dag en de 2e dag bestaat uitsluitend uit een middagprogramma. De training biedt [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€115,-
BTW nihil
14-11-2024

Professionals

Onze juridische procesbegeleiders / advocaten

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Onderhandelingsadvies

Onderhandelingsadvies is gericht is op het hanteerbaar maken van tegenstellingen tussen conflictpartners in situaties van wederzijdse afhankelijkheid. Het doel is een goed resultaat te …

Meer over Onderhandelingsadvies

Teamconflictcoaching

Een teamconflictcoach begeleidt (een) team(s) in een conflict. Het doel van de coaching is het ontwikkelen van conflictvaardig gedrag waardoor de samenwerking in het team verbetert.  H…

Meer over Teamconflictcoaching

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

    Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief

    Bekijk alle aanbevolen literatuur