Begeleiden van intervisie: voor advocaten en VFAS-leden

Erkend door de Orde & de VFAS

( 25 Beoordelingen )

Deze 2-daagse training bestaat uit 1 volledige dag en de 2e dag bestaat uitsluitend uit een middagprogramma. De training biedt de principes en de technieken van intervisie aan in een “train de trainer” model, zodat de cursisten na de training hun kennis verder onder collega’s kunnen verspreiden.

Te behalen resultaten

 1. U bent bekend met verschillende intervisie methodieken;
 2. u kunt zelfstandig een intervisie begeleiden;
 3. het trainingsniveau ligt op WO werk- en denkniveau.

Kosten
€1.000,-

+ accommodatie v.a.€115,-

BTW nihil

Voor een gedetailleerd kostenoverzicht vraagt u een vrijblijvende offerte aan.

Duur
2 Daagse

blok van 2 dagen en 1 terugkom dagdeel

punten
9 PO NOVA
9 PE punten MfN
9 PO NEVOA

De opleiding

Begeleiden van intervisie: voor advocaten en VFAS-leden

Met ingang van 1 maart 2020 is het nieuwe artikel 26 van de Advocatenwet van kracht, waarin staat dat elke advocaat moet voldoen aan de kwaliteitstoetsen door deel te nemen aan een vorm van gestructureerde feedback.

Intervisie, onder leiding van een deskundige gespreksleider, is een van die vormen.

Voor advocaten die gespreksleider willen worden is deze training Begeleiden van intervisie bedoeld.

De training voldoet aan de richtlijnen die daarvoor zijn vastgesteld door de NOVA. De training is dan ook erkend door de Orde van Advocaten & de VFAS.

Met intervisie ontstaat feed back en reflectie op het eigen handelen. Deze training biedt de principes en de technieken van intervisie aan in een “train de trainer” model, zodat de cursisten na de training zelf als intervisie begeleider aan de slag kunnen gaan. 

Studiebelasting

Bij deze 2-daagse (3-dagdelen) training is de studiebelasting vastgesteld op 12 uur.

Docenten:

Programma

Dag 1 

Ochtendprogramma

09.30 – 12.00 uur : sessie 1: kennismaking en inventariseren van verwachtingen, algemene inleiding, voorbeeldintervisie door een van de trainers en een plenaire evaluatie.

12.00 – 13.00 uur : lunchpauze

Middagprogramma

13.00 – 15.00 uur : sessie 2: inleiding groepsproces en de rol van begeleider, intervisie onder leiding van een van de deelnemers en een plenaire evaluatie.

15.00 – 15.30 uur : pauze

15.30 – 17.30 uur : sessie 3: inleiding omgaan met weerstand, intervisie onder leiding van een van de deelnemers en een plenaire evaluatie.

Dag 2

Enkel een middagprogramma

12.30 – 13.00 : ontvangst met een broodje

13.00 – 14.00 : uitwisseling ervaringen met het begeleiden van een intervisiegroep, theorie: valkuilen en nachtmerries van de begeleider

14.00 – 15.15 : oefensessie o.l.v. deelnemer en nabespreking

15.15 – 15.30 : pauze

15.30 – 16.45 : oefensessie o.l.v. deelnemer en nabespreking

16.45 – 17.00 : (plenaire) afronding en evaluatie terugkomdagdeel en training / digitale evaluatie en ontvangst deelnemingscertificaten

Voor wie?

Begeleiden van intervisie: voor advocaten en VFAS-leden wordt onder meer gevolgd door:

 • uitsluitend door advocaten;
 • Zou u graag precies willen weten wat deze training aan uw professionele performance en kennis toevoegt? Neemt u dan contact op met de backoffice die u naar uw wens doorverbindt met de trainer of u matcht met een oud-deelnemer in dezelfde beroepsgroep.

Klantervaringen

Lees hieronder de ervaringen!

Deze training scoort een 8.5 / 10 op basis van 25 beoordelingen
 • Genevieve
  Advocaat
  Ik heb echt kunnen oefenen met verschillende methodes en ook de behandeling van theorie vond ik relevant.
 • Sietske
  Advocaat
  Ik heb veel geleerd, tips en handvaten gekregen en nog meer zin om intervisies te gaan begeleiden maar nu meer zelfverzekerd. Veel dank aan de trainsters. Zij hebben een omgeving gerecre [...] Lees meer
 • Joan
  Advocaat
  Leerdoelen zijn behaald. Inspirerende en interactieve training
 • Nynke
  Coach en ondernemer
  Het informatiepakket wat we vooraf toegestuurd hadden gekregen, gaf een vrij algemene indruk. De trainers hebben er echter veel meer diepgang en professionaliteit in aangebracht, zij brachten [...] Lees meer
 • Philine
   
  De trainers hebben de dagen goed opgebouwd en de groep was inspirerend. We hebben naast theorie ook veel kunnen oefenen.
 • Carole
   
  De verwachtingen die ik vooraf had van de training begeleiden van intervisie voor advocaten en vfas leden zijn zeker uitgekomen.
 • Jo
  ZZP
  Zowel de theoretische en praktische elementen zijn heel duidelijk naar voren gekomen en op een heel prettige, professionele en zeer deskundige manier behandeld.
 • Timo
  Changemanager
  Ik heb de gewenste ervaringen op kunnen doen en kunnen oefenen.
 • Derick
  DGA
  Verdieping van intervisie ervaringen door additionele technieken gehad.
 • Julius
   
  Zeker waardevol en toevoeging aan huidige kenis. Zeer professionele aanpak en vlot en strak geregeld met goede dynamiek en ook een leuke groep deelnemers.
 • Bas
  Advocaat
  Intensieve, boeiende "kennismaking" met intervisie en vooral een inspirerende groep nieuwe mensen/professionals - niet vakgenoten!
 • Vivienne
  Interim HR-directeur
  Goede trainers, veel geleerd, leuke groep en ene prettige sfeer.
 • Bas
  Advocaat
  Intensieve, boeiende "kennismaking" met intervisie en vooral een inspirerende groep nieuwe mensen/professionals - niet vakgenoten!
 • Chantal
  Coach
  Prima organisatie, gedegen expertise, duidelijke toelichting, mooie balans tussen klassikaal en ervaringsgericht werken, tussen groepsproces en individueel maatwerk. Mooie groep deelnemers.
 • Elize
   
  Voorafgaand aan de training wilde ik graag meegenomen worden in de wereld van intervisiebegeleiding. Dit hebben de trainers perfect en tevens op een aansprekende wijze gedaan. Ik vond het dan [...] Lees meer
 • Annelies
   
  Door het volgen van deze training heb ik meer inzicht gekregen in het doel en de inzet van intervisie. Verder heb ik door deze training handvatten uitgereikt gekregen voor het toepassen van in [...] Lees meer
 • Hans
   
  De methoden die gedurende de training zijn aangedragen acht ik helder en praktisch toepasbaar. Hoewel ik het zelf niet storend vond mag de interruptie-frequentie in het vervolg iets lager. Ver [...] Lees meer
 • Sophie
   
  De training heeft mijn verwachtingen overtroffen. Super handzame methode en gedurende de trainingsdagen heb ik goed en veel kunnen oefenen. Het trainersduo was ook heel complementair, wat goed [...] Lees meer
 • Danielle
   
  De verwachtingen die ik vooraf had van de training begeleiden van intervisie voor advocaten en vfas leden zijn zeker uitgekomen.
 • Michiel
   
  Aan het eind van de training had ik zowel theoretische kennis over intervisie opgedaan als praktische ervaring van intervisie-oefeningen in verschillende rollen.
 • Kethy
   
  Gedurende de training heb ik een concrete uitleg omtrent intervisie gekregen en heb ik tevens handvatten uitgereikt gekregen.
 • Lieke
   
  Door het volgen van deze training heb ik relevante vaardigheden bijgeleerd!
 • Anna
   
  Vooraf had ik een aantal doelen opgesteld, hiervan was het leren van nieuwe vaardigheden de belangrijkste. Gedurende de training heb ik daadwerkelijk nieuwe vaardigheden geleerd waardoor mijn [...] Lees meer
 • Monique
   
  Door het volgen van deze training heb ik meer inzicht gekregen in het doel van intervisie en de wijze waarop dit kan worden bereikt.
 • Ilse
  Advocaat
  Ik heb een super training gehad. Voldoende diepgang voldoende mogelijkheden om alle vragen te stellen die er waren en voldoende geleerd. Daarnaast veel gelachen en oprecht mensen mogen ontmoe [...] Lees meer

Veelgestelde vragen

Wat leer ik in de training?

In de training komen theoretische aspecten aan de orde omtrent groepsdynamica en de rol van de begeleider, omgaan met weerstand en valkuilen en nachtmerries. Al deze aspecten worden vervolgens geoefend in de intervisie sessies.

Is er voldoende ruimte om praktische ervaring op te doen?

Ja, die is er zeker. Voorafgaand aan de training vragen we alle deelnemers een eigen intervisievraag voor te bereiden. In de training begeleidt elke deelnemer één volledige sessie zelfstandig. Na afloop is er altijd een nabespreking met uitgebreide feedback van de trainer(s) en de collega’s.

Is er aandacht voor het onderwerp: hoe om te gaan met deelnemers die alleen maar komen omdat ze moeten voor hun PE-punten?

Ja, hier wordt zeker aandacht aan besteed. Ook wat betreft het effect wat dit kan hebben op het groepsproces ten aanzien van deelnemers die zich wel actief willen inzetten voor intervisie. De deelnemers hebben na afloop voldoende tools in handen om een intervisiebijeenkomst goed te begeleiden.

Is er nog een mogelijkheid voor begeleiding achteraf?

Na afloop is er altijd de mogelijkheid om contact op te nemen met een van de trainers. Bovendien kan er, indien gewenst, een intervisiegroep worden gevormd voor intervisiebegeleiders waarin deelnemers door middel van intervisie feedback krijgen op hun rol als begeleider.

Data & Locaties

Begeleiden van intervisie: voor advocaten en VFAS-leden

Heeft u al eerder een Merlijn-opleiding gevolgd? Dan ontvangt u altijd 10% korting op ons gehele trainingsaanbod!

Kies een van de onderstaande data en locaties om u in te schrijven.

Landgoed Huize Bergen

Landgoed Huize Bergen

Landgoed Huize Bergen ligt verscholen in een prachtig park met eeuwenoude bomen. Hier, op een steenworp afstand van ‘s-Hertogenbosch, vindt u alles om een bijeenkomst onvergetelijk te maken: rijk gedecoreerde stijlkamers, authentieke details, een warm welkom en gastronomische specialiteiten. - Provincie Noord-Brabant -

Theater Hotel Figi

Zeist
Gaat gegarandeerd door

Theater Hotel Figi

De basis voor het huidige FIGI (in Zeist) werd in 1850 gelegd met de opening van een banketbakkerij door de hernhutter Ludwig Wunsche. In 1925 vond de feestelijke opening plaats van de concertzaal en sindsdien hebben vele artiesten en theatergezelschappen in FIGI op de planken gestaan. Een traditie uit die tijd is het signeren van Figi’s handtekeningenboek door de acteurs en musici. Na jarenlange opeenvolgende verbouwingen en uitbreidingen van het gebouwencomplex concludeerde de tweede generatie [...]
Lees meer

Inschrijven