Mediator in Den Bosch

Op zoek naar een mediator in Den Bosch?

Merlijn groep werkt met een omvangrijke groep professionele en gecertificeerde mediators. Onze mediators zijn zo georganiseerd dat zij regio specifiek kunnen worden ingezet.

Daarnaast heeft iedere mediator eigen specialisaties naast zijn algemene mediation vaardigheden. Dat geldt ook voor onze mediators die actief zijn in de regio Den Bosch. Onze mediators in Den Bosch merken goed dat mediation steeds meer gezocht wordt als mogelijke oplossing bij een conflict in plaats van de dure en onzekere keuze voor een juridische procedure. De mediator in Den Bosch gaat met beide partijen het gesprek aan, haalt de echte belangen naar boven en bouwt op basis daarvan een overeenkomst tussen partijen.

Mediation in Den Bosch

In Den Bosch zal de rechter zelf wijzen op de mogelijkheid van mediation, en niet zonder meer een proces laten beginnen. De keuze voor mediation in Den Bosch wordt dan inderdaad vaak gemaakt. Voor de rechtbank betekent dat een vermindering van de werkdruk. Mediation zorgt ook voor snellere oplossingen. Conflictpartijen hoeven niet in spanning en onzekerheid af te wachten wat het oordeel van de rechter zal zijn. Partijen zijn bij mediation in Den Bosch zelf actief betrokken bij de procedure. Het bereikte resultaat zal daarom ook gemakkelijker worden geaccepteerd en de afspraken uitgevoerd. Bij een vonnis ligt dat wel eens veel moeilijker. Onze mediator in Den Bosch hanteert een informele stijl, passend bij de aard van de regio. Dat geeft een heel andere sfeer, dan de formele opstelling bij de rechtbank.

De mediation praktijk in Den Bosch

De regio Den Bosch kent naast industrie en handel ook veel non profit organisaties en een grote  werkgever in overheidssfeer. Merlijn groep beschikt over mediators in Den Bosch die op die verschillende terreinen thuis zijn. Verder zijn er zoals overal veel mediations op het gebied van familiekwesties en arbeidsconflicten. Echtscheiding is daar een voor de hand liggend voorbeeld van. Maar er kunnen ook tal van andere zaken spelen; denk eens aan ruzie rond een erfenis. Waar samen gewerkt wordt, wordt niet altijd samengewerkt met andere woorden: conflicten op het werk liggen overal op de loer, ook in Den Bosch. Zo’n conflict kan escaleren en tot ontslag leiden. Zoiets heeft een enorme invloed op iemands bestaan. Er is grote onzekerheid over de toekomst, terwijl er ook veel nare maar praktische zaken moeten worden geregeld. De hulp van een mediator in Den Bosch past dan eigenlijk meer dan je te storten in een slopende procesgang.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Den bosch e.o.

Alle professionals

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan