Mediator in Culemborg

Op zoek naar een mediator uit Culemborg?

Mensen kunnen in hun leven tegen problemen aanlopen, die ze vaak niet zomaar zelf kunnen oplossen. Dat gebeurt natuurlijk ook in Culemborg en omgeving.

Dat kan om de meest uiteenlopende zaken gaan: een conflict met de gemeente Culemborg, over een vergunning bijvoorbeeld, een conflict in de familie over een erfenis of veel heftiger een echtscheiding.  En in Culemborg zullen er ook conflicten zijn die meer zakelijk van aard zijn: dreigend ontslag, onenigheid met een zakenpartner of met een klant.

Het risico van complexe conflicten is zeker niet denkbeeldig.

Onze natuurlijke reactie op zulke problemen, waarvan we denken of weten, dat we die niet zelf even oplossen, is, dat we een advocaat bellen. Dat is de eerste stap en die leidt vervolgens veelal tot een gang naar de rechter in de regio Culemborg. Dat wordt een kwestie van lange adem, van onzekerheid over de uitspraak, van problemen bij de acceptatie van die uitspraak en altijd van veel geld.

Maar er is een alternatief, een alternatief waar de rechter in Culemborg zelf heel vaak naar zal verwijzen: Mediation. Er is In Culemborg mediation en er zijn voor de praktijk in Culemborg mediators te vinden.

De rol van de mediator in Culemborg

Mediation en de rol, die de mediator daarin speelt, is geen nieuwigheidje; mediation bestaat al bijna 30 jaar in Nederland en de rechtbanken kennen het succes van mediation. De rechtbanken in de regio Culemborg wijzen niet voor niets op mediation als prima alternatief voor een gerechtelijke procedure.

Anders dan de advocaat, die voor één partij optreedt, zorgt de mediator in Culemborg er voor dat partijen met elkaar in gesprek komen en dat ze daarbij hun eigen echte belangen gaan zien. Vanuit inzicht in het echte eigen belang kunnen veel gemakkelijker deals gesloten worden, die dan ook nog eens beter worden geaccepteerd, je hebt er immers zelf aan bijgedragen om het zo te doen en het is niet afgedwongen door de uitspraak van de rechter in Culemborg. Denk maar eens aan een conflict over de omgangsregeling met kinderen na een scheiding, daar kun je toch beter een akkoord over hebben dan een opgelegde uitspraak? In Culemborg is mediation daarvoor een prima middel. En een ontslag uitvechten voor de rechter levert vaak diepe wonden , omdat partijen er alles aan doen om elkaar verwijten te maken. Dat is niet bevorderlijk voor het proces van het vinden van een nieuwe baan.

Hoe vind ik een goede mediator in Culemborg

In de regio Culemborg vindt u mediators van de Merlijn groep. Het betreft ervaren mediators die gecertificeerd zijn door de NfM, de Nederlandse federatie van mediators. Daarnaast hebben de mediators van Merlijn allen hun eigen specialismen, zodat u voor uw specifieke probleem, in uw eigen regio Culemborg een mediator kunt vinden die u kan helpen het conflict in goede banen te leiden zonder de onzekere en dure gang naar de rechter te moeten maken.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Culemborg e.o.

Alle professionals

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan