Mediator in Lelystad

Op zoek naar een mediator uit Lelystad?

Omdat u vaker hoort van conflicten die niet voor de rechter komen, maar worden aangepakt met de hulp van een mediator, wilt u in uw specifieke situatie weten of dat voor u ook iets zou zijn. Dus op zoek naar mediators in de omgeving van Lelystad. In Lelystad werken inderdaad ervaren mediators van Merlijn groep. Zij zijn gecertificeerd en ze beschikken samen over voldoende specialisaties om alle soorten conflicten te kunnen behandelen.

Verschillende typen conflicten veronderstellen een mediator met een ander soort specialistische kennis. Een conflict over een bedrijfsovername is iets anders dan een echtscheiding waar kinderen bij betrokken zijn. De mediator in Lelystad werkt heel anders dan een advocaat. De advocaat behartigt de belangen van één partij in een conflict. De mediator in Lelystad werkt met beide partijen. Hij zorgt ervoor dat partijen hun echte belangen gaan zien los van emoties. Zo worden ook raakpunten bij die belangen zichtbaar en daarmee de mogelijkheden om tot een vergelijk te komen. Mediation in Lelystad gaat sneller, is veel minder kostbaar dan een rechtszaak en lost het conflict echt op omdat partijen zelf betrokken waren bij het maken van de afspraken.

Mediation in Lelystad

De landelijke groei van mediation vinden we ook terug in Lelystad. Die groei wordt extra bevorderd door het beleid van de rechtbank in de regio Lelystad. Rechters wijzen op mediation als oplossingsweg vóór dat ze aan een proces beginnen. Ze durven dat te doen, omdat mediation in Lelystad heeft bewezen goed te werken. Ook kunnen mensen die dat financieel nodig hebben net zo ondersteund worden bij mediation als voor een proces. Een uitkomst van mediation is iets dat je zelf mee hebt gemaakt. Bij de uitspraak van de rechter is er vaak één partij de verliezer.

De praktijk van mediation in Lelystad

Echtscheiding is het meest voorkomende thema van mediation in Lelystad. Meer en meer worden ook ontslagzaken met mediation in Lelystad geregeld. Dat lijkt niet voor de hand te liggen. Ontslag kwam min of meer standaard voor de rechter. Het inzicht is gegroeid dat in een ontslagzaak voor de rechter veel extra schade wordt geleden door alle partijen; dit alleen al omdat advocaten het conflict verscherpen om het gelijk van hun partij te bewijzen. Met een gespecialiseerde mediator in Lelystad kunt u alle relevante zaken snel en met minder kosten met elkaar regelen. In Lelystad treffen we ook mediations in zakenconflicten, familiemediation anders dan echtscheiding, mediation met een overheid als partij en mediation tussen teams in een organisatie.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Lelystad e.o.

Alle professionals

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan