Mediator in Epe

Op zoek naar een mediator uit Epe?

Stel u bent in een conflict verwikkeld. U wilt ervan af maar voelt niets voor een rechtszaak. Is er dan dicht bij huis een mogelijkheid bijvoorbeeld met mediation in Epe? Inderdaad in Epe vindt u de gecertificeerde mediators van Merlijn groep. Zij behandelen vrijwel alle soorten conflicten. Om dat te kunnen zijn deze mediators op een of meer terreinen gespecialiseerd, bijvoorbeeld in business mediation, of pensioen mediation.

Veel conflicten komen niet meer voor de rechter maar worden opgelost door een gespecialiseerde mediator in Epe. De mediator in Epe pakt zaken anders aan dan een advocaat. De advocaat behartigt de belangen van één partij in een conflict. De mediator in Epe spreekt met beide partijen. Hij zorgt ervoor dat partijen hun echte belangen gaan zien los van emoties en eventuele revanchegedachten. Partijen krijgen dan meer zicht op mogelijkheden voor overeenstemming. Zo’n aanpak gaat veel sneller dan een rechtszaak – er zijn om te beginnen geen wachtlijsten – en de kosten zijn beduidend lager.

Mediation in Epe

Mediation neemt een deel van de praktijk van de rechtbank over. Daardoor groeit mediation in Epe ook. Dat willen de rechtbanken zelf graag, want ze zijn zwaar overbelast. Rechters verwijzen expliciet naar mediation als oplossingsweg bij conflicten en gaan niet zonder meer een proces starten. Er waren in 2015 1,7 miljoen rechtszaken in Nederland. Daarvan moeten er ieder jaar meer naar mediation gaan. De gecertificeerde mediators moeten een deel van die werklast overnemen. Dat is niet alleen een logistieke kwestie; mediation werkt gewoon heel goed. Dat maakt het voor rechters verantwoord om naar mediation te verwijzen. Ze helpen in feite de burger die met mediation in Epe een oplossing voor zijn conflict krijgt, waarvan de afspraken ook nog eens goed zullen worden nageleefd, omdat partijen er zelf veel actiever bij betrokken zij geweest.

Hoe gaat dat in de praktijk van mediation in Epe

Bij echtscheiding is het in Epe al heel normaal om eerst aan mediation te denken. Een echtscheidingsmediator kan veel informeler omgaan met de emotionele zaken die bij scheidingen spelen zeker als er kinderen in het spel zijn. Maar ook gevoelige zaken als arbeidsconflicten, waarbij ontslag aan de orde is, kunnen beter worden gedaan met mediation in Epe. Het “moddergooien” voor de rechtbank levert meestal weinig positiefs. Er worden veel verwijten gemaakt, het conflict wordt extra aangescherpt, de ontslagene raakt dieper in de put; niemand wordt daar beter van. Met een gespecialiseerde mediator in Epe kunnen alle relevante zaken snel en met minder kosten geregeld worden. In Epe vinden we verder ook mediations op het gebied van zakelijke geschillen, conflicten met een overheid en familiekwesties over erfrecht bijvoorbeeld. Ook zijn er mediations tussen teams in een organisatie, waar de samenwerking niet goed loopt.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Epe e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.