Mediator in Winschoten

Op zoek naar een mediator uit Winschoten?

Naast alle hevige problemen die de provincie Groningen in hun greep houden, gaan leven en werken ook door. Dat betekent dat u bijvoorbeeld in Winschoten met allerlei soorten conflicten kunt worden geconfronteerd. Die conflicten kunnen zo hoog op lopen, dat er hulp bij nodig is. De eerste gedachte is dan meestal: ik zoek een advocaat. Dat is een logische stap, maar daar komt wel wat achter weg: procederen, hoge kosten en onzekerheid over de uitkomst. Nu wijzen de rechtbanken zelf, voor ze een zaak aannemen, op de mogelijkheid van mediation in Winschoten.

Met een mediator in Winschoten kunnen tal van problemen opgelost worden waardoor de gang naar de rechter niet meer nodig is. De conflicten die door mediators in Winschoten behandeld kunnen worden zijn zeer divers. Of het nu gaat om een echtscheiding of een erfeniskwestie, of om een zakelijk geschil in Winschoten, ze worden aangepakt met gespecialiseerde mediators. Zo zijn er familie mediatorsarbeidsmediators, mediators die speciaal geschoold zijn voor geschillen met overheden en zakelijke mediators. Dat laatste, business mediation zie je vooral bij bedrijvenfusies of leveringsgeschillen in Winschoten. Mediation in Winschoten kost aanzienlijk minder dan procederen en het gaat veel sneller. Wat heel belangrijk is, de uitkomst bepaal je in feite zelf in onderhandeling met de persoon of de instantie met wie het conflict is. Dat wordt niet de verrassing die de rechter soms te melden heeft. Dat geeft meer acceptatie van de uitkomst en een betere uitvoering van de afspraken die daarbij horen.

Hoe werkt mediation in Winschoten

De mediator in Winschoten spreekt met beide partijen tegelijk. Hij is de regisseur die de conflictpartners leidt naar inzicht in hun echte belangen. Als die voor de spelers in het conflict helder zijn is het ook mogelijk om te gaan onderhandelen. Gevoelens van revanche en vergelding vertroebelen die mogelijkheden dan niet meer. Er ontstaan kansen voor een deal, een akkoord met duidelijke afspraken. Onder leiding van de mediator in Winschoten hebben de conflictpartijen in Winschoten dat akkoord zelf tot stand gebracht. Dat draagt ook bij aan een goede uitvoering van de afspraken. Want daar kan na onwelgevallige uitspraken van de rechter nog wel eens iets mis gaan. Niet prettig bij een omgangsregeling met kinderen na een echtscheiding bijvoorbeeld of bij de realisatie van afspraken na een ontslag.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Winschoten e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.