Mediator in Spijkenisse

Op zoek naar een mediator in Spijkenisse?

U kunt in een situatie komen dat u denkt te moeten gaan procederen, maar u ziet er als een berg tegenop. Wat worden de kosten, wat zijn mijn kansen? Dan hoort u van de mogelijkheid van mediation en u vraagt zich af, of dat zou kunnen bij u in de regio.

Vind ik in Spijkenisse een mediator, die het conflict waarin ik zit kan aanpakken? Welnu, in Spijkenisse vindt u gecertificeerde en gespecialiseerde mediators van Merlijn groep. Zij kunnen in ieder type conflict in Spijkenisse optreden. Bij een echtscheiding, bij een conflict over pensioen, of over een erfenis, een zakelijke kwestie, of een geschil met een overheid. Onze mediators in Spijkenisse beschikken over de kennis en ervaring, die verschillende soorten mediation vereisen. Mediation is een aanpak waarbij de mediator spreekt met beide partijen. Die partijen worden zich in die gesprekken bewust van wat nu echt belangrijk is en doorbreken de mentale blokkades, die conflicten kunnen opwerpen. Zo gaan beide partijen onder leiding van de mediator in Spijkenisse zicht krijgen op oplossingen, die ze niet opgelegd krijgen maar waarvan ze de bouwstenen zelf aandragen. Dat leidt tot grotere acceptatie van de uitkomsten, kost minder en gaat veel sneller.

Mediation in Spijkenisse

Steeds vaker wordt bij conflicten in Spijkenisse gekozen voor het instrument mediation. Mediation wint terrein op procederen. Door de goede resultaten met mediation hebben rechtbanken er voor gekozen om mediation aan te bevelen, als iemand een proces wil aanspannen. Ze moeten ook wel, want de agenda’s van de rechtbanken staan echt vol; alleen in 2015 waren er al 1,7 miljoen rechtszaken in Nederland. De rechters stellen wel de voorwaarde dat het gecertificeerde mediators moet betreffen, zoals Merlijn groep die heeft in Spijkenisse. De informele persoonlijke manier van werken van de mediator spreekt mensen aan en is van groot belang bij gevoelige kwesties; denk aan echtscheidingen waarbij afspraken moeten worden gemaakt over omgangsregelingen met kinderen. Als dat moet worden opgelegd door een rechter in de regio Spijkenisse dan is de uitvoering van de afspraken nogal eens moeizaam.

Mediation, in de praktijk in Spijkenisse

Arbeidsconflicten die tot ontslag leiden worden steeds vaker gedaan met een mediator waarna de rechter de zaak als formaliteit kan afhandelen. Ontslag voor de rechter werd vaak een soort slagveld, waarbij advocaten er alles aan doen om de andere partij in een kwaad daglicht te stellen. Uiteindelijk is niemand daarbij gebaat. De werknemer krijgt een extra mentale dreun te verwerken en de organisatie leidt meestal reputatieschade. De gespecialiseerde arbeidsmediator in Spijkenisse kent ook alle mogelijkheden en regelingen rond ontslag. Die kunnen door partijen geregeld worden zonder de stress van het gevecht voor de rechter. De meeste mediations in Spijkenisse gaan over echtscheidingen. Die zijn veel beter in handen van een mediator dan van een rechter die uiteindelijk toch iets zal moeten opleggen; tenminste één van de partijen zal zich daarbij verliezer voelen. Dan zijn er in Spijkenisse mediatons bij zakelijke conflicten, bij kwesties met een overheid en bij familieproblemen anders dan echtscheiding.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Spijkenisse e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.