Mediator in Heerenveen

Op zoek naar een mediator uit Heerenveen?

De mediator is inmiddels een steeds bekender figuur geworden in ons land. Een mediator zoeken in Heerenveen is heel normaal en relevant, als u een conflict wilt oplossen via mediation. Waarom dan ver zoeken als u ervaren mediators kunt vinden in uw eigen regio Heerenveen. Een mediator die de streek kent, die natuurlijk gecertificeerd is en beschikt over de specialisaties die u nu net nodig hebt. U wilt niet aan een proces beginnen voor de rechtbank, maar met mediation in Heerenveen uw kwestie oplossen.

Merlijn groep beschikt over die mediators in Heerenveen, die u zoekt. Of het nu gaat om echtscheidingsmediators, mediation met een overheid als partij, zakelijke mediations, alle varianten zijn beschikbaar. Een mediator in Heerenveen werkt heel anders dan een advocaat. Die behartigt de belangen van één partij in een conflict. De mediator in Heerenveen werkt met beide partijen. Hij zorgt ervoor dat partijen hun echte belangen gaan zien los van emoties en revanchegedachten. Dan worden ook de mogelijkheden om tot een oplossing te komen helder. Zo werkt mediation in Heerenveen, sneller, goedkoper en overtuigender, omdat partijen de afspraken a.h.w. zelf tot stand hebben gebracht.

Mediation in Heerenveen

Mediation in Heerenveen groeit. Dat wordt extra bevorderd door het beleid van de rechtbank in de regio Heerenveen. Rechters wijzen op mediation als oplossing voor dat ze een proces accepteren. Rechtbanken zijn overbelast en maken hun agenda’s vrij door op mediation te wijzen. Het blijkt goed te werken, mits er gekwalificeerde, dus gecertificeerde mediators in Heerenveen worden ingezet. De burger in Heerenveen krijgt daarmee een uitkomst van zijn conflict die geen nare verrassingen oplevert, maar afspraken waar partijen zich eerder aan zullen houden omdat ze die zelf tot stand hebben gebracht.

De praktijk van mediation in Heerenveen

Echtscheiding is al echt een problematiek geworden waarbij vrijwel altijd eerst aan mediation wordt gedacht in Heerenveen. Maar ook ontslagzaken worden vaker met mediation in Heerenveen geregeld. Dat lijkt niet voor de hand te liggen. Ontslagen werden standaard voor de rechter uitgevochten, letterlijk bijna. In feite verliezen alle partijen bij deze aanpak. De advocaten halen alles uit de kast om het gelijk van hun cliënt aan te tonen en dat is altijd beschadigend voor de ander. De ontslagene raakt dieper in de put en het bedrijf lijdt reputatieverlies. Met een gespecialiseerde arbeidsmediator in Heerenveen kunt u alle relevante zaken snel en met minder kosten in overleg regelen. Verder zijn er in Heerenveen vrijwel alle soorten mediation: business mediation, mediation bij familiekwesties als erfenissen, mediation tussen teams in een organisatie of mediation met een overheid als partij.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Heereveen e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.