Mediator in Sneek

Op zoek naar een mediator uit Sneek?

Mediation wint in Sneek steeds meer terrein op procederen. Die groei is er landelijk ook. Dat komt vooral door de goede resultaten met mediation en dat wordt nog extra bevorderd door het beleid van de rechtbanken, die mediation aanbevelen voor ze een proces aanvraag honoreren. Rechters wijzen partijen erop dat ze wellicht beter kunnen besluiten tot een mediation procedure in Sneek met een gecertificeerde mediator.

Bij mediation spreekt de mediator in Sneek met beide partijen en laat die tot inzicht komen in wat hun echte belangen zijn. Een advocaat moet het belang van zijn cliënt behartigen en dat leidt onvermijdelijk tot verscherping van standpunten en vergroting van het conflict. De mediator in Sneek laat mensen zien waar de mogelijkheden liggen om tot overeenstemming te komen. Dat gaat informeel en persoonlijk, niet met de stijve protocollen van de rechtbank. Mediation in Sneek gaat daardoor sneller, kost minder en levert resultaten waar men zich veel makkelijker in schikt en afspraken waar men zich aan houdt.

Mediators in Sneek

Als u in een conflict verwikkeld raakt en u zoekt een mediator, dan vindt u in uw eigen regio Sneek de mediators van Merlijn groep. Zij hebben allen de vereiste certificaten behaald, zijn ervaren en beschikken gezamenlijk over alle specialisaties om in ieder type conflict in Sneek te kunnen optreden. Er zijn natuurlijk verschillen tussen soorten conflicten. Een echtscheiding is iets anders dan een conflict over pensioen, of over een erfenis; een zakelijke kwestie vergt ook weer een ander soort kennis. Vandaar dat onze mediators in Sneek ieder beschikken over een aantal eigen specialisaties. Die specialisaties staan vermeld bij de profielen van onze mediators in de regio Sneek. Dat maakt het voor u makkelijker om te kiezen met wie u uw conflict aan zou willen pakken.

Wat zien we bij mediation in Sneek

Veel mediations in Sneek gaan over echtscheidingen. Dit is een terrein dat ook echt beter met mediation in Sneek kan worden aangepakt dan door een rechtbank. Er spelen zoveel emoties en zoveel afspraken die ook moeten worden nagekomen. Daar is een akkoord nodig en geen vonnis.  Onze mediators in Sneek zijn ook betrokken bij zakelijke conflicten, of bij kwesties met een overheid als partij en bij andere problemen in de familiesfeer, erfeniskwesties bijvoorbeeld. Merlijn mediators in Sneek hebben ervaring met al dit soort kwesties. Ontslagzaken komen vaak voor de rechter, maar leveren altijd schade voor beide partijen. De werknemer krijgt in zo’n proces heel veel over zich heen en het ontslag wordt vrijwel nooit ongedaan gemaakt. De werkgever wint er ook niet bij door hoge proceskosten en niet te onderschatten, het verlies van reputatie. De gespecialiseerde mediator in Sneek kent ook alle regels en mogelijkheden rond ontslag. Via mediation in Sneek kunnen alle zaken, die van belang zijn rond een ontslag, in overleg geregeld worden zonder de negatieve gevolgen van een slopend juridisch proces.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Sneek e.o.

Alle professionals

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan