Mediator in Gorinchem

Op zoek naar een mediator in Gorinchem?

Merlijn groep heeft in Gorinchem mediators die actief zijn op diverse terreinen van mediation, zakelijke mediation, familie mediation, mediation met een overheid etc. Onze mediators zijn daarvoor voldoende gespecialiseerd. Natuurlijk is onze mediator in Gorinchem altijd gecertificeerd. Gebruik maken van mediation in Gorinchem is iets anders dan een proces aan spannen. De mediator in Gorinchem gaat aan de slag met beide partijen in een conflict, de advocaat bij een proces behartigt het belang van één partij. In het mediation proces laat de mediator in Gorinchem partijen zich bewust worden van wat nu echt hun belangen zijn. Daaruit gaan zij mogelijkheden zien voor overeenkomsten. Voor de rechtbank worden de tegenstellingen juist uitvergroot. Daarmee wordt het conflict in feite heftiger. De oplossingen bij mediation in Gorinchem worden gedragen door beide partijen; dat geeft ook vertrouwen in de uitvoering van de afspraken, die gemaakt worden.

Mediation in Gorinchem

Omdat mediation steeds vaker succesvol blijkt is dit instrument een waardevol alternatief gebleken voor procederen. Rechters wijzen steeds meer op mediation als mogelijkheid om een conflict in Gorinchem te kunnen aanpakken. Ook politiek vindt de toepassing van mediation een steeds groter draagvlak. Door de volle agenda’s bij de rechtbanken duren procedures daar lang. Met mediation in Gorinchem gaat dat veel sneller. Het is ook veel minder kostbaar dan een juridisch proces. De informele persoonlijke manier van werken van de mediator in Gorinchem roept ook minder afstand en minder weerstand op dan de wat stijve gang van zaken bij de rechter. Daardoor kiezen mensen en organisaties meer en meer voor mediation in Gorinchem als een snellere en minder dure oplossing voor hun conflict.

De praktijk van mediation in Gorinchem

Als wat kleinere stad, maar met een grote regio functie en veel industrie en handel kent Gorinchem vrij veel business mediation. De meest voorkomende mediations zijn echter, zoals vrijwel overal, conflicten in de familiesfeer, echtscheidingen en arbeidsconflicten die tot ontslag kunnen leiden.  Merlijn mediators in Gorinchem zijn in alle typen mediation inzetbaar.  Een goede overeenkomst met goede afspraken is steeds van groot belang. Denk aan een omgangsregeling met kinderen na een scheiding; daar moet duidelijkheid over zijn. Ontslagzaken worden nog wel eens voor de rechter gebracht. De werkgever denkt daarmee zekerheid te hebben en de werknemer hoopt misschien alsnog het gelijk aan zijn kant te krijgen. De werkelijkheid is dat de werknemer extra emotionele klappen te verwerken krijgt en dat de werkgever op zijn minst reputatie schade zal lijden. De gespecialiseerde mediator in Gorinchem kent ook alle regels en mogelijkheden rond ontslag. Met mediation kunnen in Gorinchem de meeste zaken rond een ontslag prima geregeld worden.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Gorinchem e.o.

Alle professionals

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan