Mediator in Doetinchem

Op zoek naar een mediator uit Doetinchem?

U bent verwikkeld in een conflict, maar u voelt niets voor procederen. Dan is het logisch dat u zoekt naar een mediator, liefst dicht bij huis, in Doetinchem. In Doetinchem werken ervaren mediators van Merlijn groep. Zij zijn gecertificeerd en daardoor erkend door rechtbanken en ze beschikken over voldoende specialisaties om alle soorten conflicten met mediation te kunnen behandelen. Verschillende typen conflicten veronderstellen een mediator met een ander soort specialistische kennis.

Een conflict over een bedrijfsovername is iets anders dan een echtscheiding waar kinderen bij betrokken zijn. De mediator in Doetinchem gaat anders te werk dan een advocaat. De advocaat behartigt de belangen van één partij in een conflict. De mediator in Doetinchem werkt met beide partijen. Hij zorgt ervoor dat partijen hun echte belangen gaan zien en niet vast blijven zitten in emoties en vooringenomen posities. Zo komen de mogelijkheden in beeld om tot een vergelijk te komen. Mediation in Doetinchem kent geen wachtlijsten zoals bij procederen, het is veel minder kostbaar dan een rechtszaak en door de betrokkenheid van beide partijen wordt een conflict ook echt opgelost.

Mediation in Doetinchem

Ook in Doetinchem zien we een afspiegeling van de landelijke groei van mediation. Die groei wordt extra bevorderd door het beleid van de rechtbank in de regio Doetinchem. Rechters wijzen op mediation als oplossingsmethode vóór dat ze aan een proces beginnen. Ze kunnen dat doen, omdat mediation in Doetinchem heeft bewezen goed te werken. Overigens kunnen mensen die dat financieel nodig hebben ondersteuning krijgen net zoals dat bij procederen het geval is. Een uitkomst van mediation wordt gemakkelijker geaccepteerd omdat je er zelf aan bij hebt gedragen. Bij de uitspraak van de rechter is het altijd maar afwachten.

De praktijk van mediation in Doetinchem

Mediation bij echtscheiding komt het meest voor in Doetinchem Meer en meer worden ook ontslagzaken met mediation in Doetinchem geregeld. Dat is een nieuwe trend. Ontslagzaken kwamen altijd voor de rechter. Maar we weten inmiddels dat in een ontslagzaak voor de rechter veel extra schade wordt geleden door alle partijen; dit alleen al omdat advocaten het conflict verscherpen om het gelijk van hun partij te bewijzen. Met een gespecialiseerde mediator in Doetinchem kunt u alle zaken die van belang zijn bij een ontslag regelen zonder de mentale beschadigingen die men meestal oploopt in een proces. Verder treffen we in Doetinchem o.a. mediations in zakenconflicten, mediation met een overheid als partij en mediation tussen teams in een organisatie.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professioals

Merlijn Advies Groep mediators in Doetinchem e.o.

Alle professionals

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan