Mediator in Venlo

Op zoek naar een mediator uit Venlo?

Als u op zoek bent naar een onafhankelijke en deskundige mediator in Venlo en omgeving, bijvoorbeeld omdat u een met een conflict bent geconfronteerd, dan kunnen wij u helpen. Misschien eerst wat toelichting. Als er twee partijen in een conflict, die bij zelf niet meer tot een oplossing kunnen komen, dan kan een specialist in mediation die voor u bij voorkeur uit Venlo komt u bijstaan.

Een mediator zorgt ervoor dat u en een andere partij tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing komen, of dit nu is op het gebied van familie, overheid, pensioen, teams, business, arbeid of medezeggenschap. Dat is mediation en de specialisten op dit gebied vindt u ook in Venlo.

Waarom mediation?

Vroeger liepen bij geschillen de gemoederen vaak zo hoog op, dat het altijd weer uitdraaide op een juridische procedure. Nu adviseren advocaten en rechters om eerst in een mediation proces tot een oplossing te komen; dat kan dicht bij huis wij beschikken namelijk ook over mediators in Venlo. Veel mensen weten inmiddels ook dat mediation effectiever en zeker qua kosten voordeliger is dan procederen. Een bijkomend voordeel is dat het dicht bij huis, bijvoorbeeld hier rond Venlo kan worden gerealiseerd. De mediator zorgt ervoor, dat beide partijen oplossingen aandragen waardoor ieder meer het idee heeft een stem te hebben, waardoor uiteindelijk sneller tot een oplossing gekomen wordt en mensen meer waarde hechten aan de afgesproken rechten en plichten. De informele benadering in dit mediation proces, ook nog eens in de eigen omgeving rond Venlo, geeft ook veel minder stress dan een rechtszaak.

Mediaton in Venlo

Mediation wordt het meest toegepast bij verstoorde relaties binnen families. Mensen in een familie kennen elkaar vaak door en door en staan in het leven het dichtst bij elkaar, maar kunnen elkaar juist doordoor ook erg kwetsen. Een onpartijdige persoon, een mediator en dan graag een van hier, uit de omgeving van Venlo, die bemiddelt om tot een goede oplossing te komen is dan heel plezierig. Dit kan ook op andere terreinen: bijvoorbeeld op het gebied van vermogen, erfrecht, alimentatie of rechten en plichten met betrekking tot kinderen die bij een scheiding betrokken zijn. Vooral in dit laatste geval is het belangrijk dat de communicatie weer verbetert, aangezien de band als gezamenlijke ouders niet ophoudt te bestaan na een scheiding.

Een ander belangrijk aspect in het leven is voor veel mensen hun werk. Aan hun baan ontlenen mensen hun identiteit. Wat ben je is bijna altijd hetzelfde als: Wat doe je voor werk. Mensen kunnen ook hier hard geraakt worden door een conflictsituatie die ontstaan is of dreigt te ontstaan. Een specialist uit de groep mediatiors die bij ons is aangesloten en dan bij voorkeur iemand uit de omgeving van Venlo kan u verder helpen wanneer het gaat om bijvoorbeeld opzegging, ontbinding, ontslagvergoeding en de kantonrechterformule, WW-rechten, opzegtermijnen, opzegverboden en concurrentiebedingen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Venlo e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.