Mediator in Uden

Op zoek naar een mediator uit Uden?

In Uden zien we steeds vaker de mediator in actie bij conflicten die mensen of instanties onderling niet op konden lossen. Dat is een trendbreuk ten opzichte van de vertrouwde cyclus: advocaat – proces – bindende uitspraak. Bij die cyclus horen ook: langdurig, duur en onzeker. De alternatieve route: conflict – mediator – mediation in Uden – geaccepteerde oplossing, gaat sneller, is minder kostbaar en de uitslag zal geaccepteerd worden omdat beide partijen er zelf aan hebben meegewerkt. Rechters in de regio Uden verwijzen ook naar mediation in Uden voor ze een proces starten.

De mediators in Uden beschikken naast hun algemene mediation bekwaamheden ook over specialistische kennis, zodat ieder van hen ook op één of meer terreinen als mediator actief kan zijn. Familiekwestie zoals echtscheidingen vragen een ander inzicht en een andere attitude van de mediator in Uden dan een conflict over een bedrijvenfusie of een kwestie die met arbeidsrecht te maken heeft. Ook kunnen er conflicten zijn tussen een burger en een overheid ( waterschap, gemeente, provincie); ook daar is de mediator in Uden specifiek voor toegerust.

De methodiek van mediation in Uden

Als u in Uden mediation gaat toepassen zult u al snel het verschil zien tussen de werkwijze van een advocaat en een mediator in Uden. De advocaat is vóór één van de partijen en daarmee tegen de andere; de mediator in Uden staat voor beide conflictpartijen en probeert die tot voldoende overeenstemming te laten komen, zodanig dat er een akkoord op volgt dat beide partijen ondertekenen. Hij doet dat door vragen te stellen waarmee partijen inzicht gaan krijgen in hun echte belangen. Vragen die ook de verstorende werking van allerlei emoties aan het licht brengen, zodat die een mindere rol gaan spelen. Zo’n akkoord heeft een veel positiever effect op beide partijen dan de uitspraak van de rechter die voor één van de partijen of misschien wel voor beide erg slecht kan uitvallen. Dan zit er gelijk druk op de uitvoering van het vonnis dat is bij een akkoord samen met de mediator in Uden veel minder het geval. Dat is van groot belang, bijvoorbeeld bij de bepaling van een omgangsregeling met kinderen na een echtscheiding, of bij de bepaling van regels en afspraken bij een ontslag, dat bijna altijd een zeer gevoelige en pijnlijke situatie betreft. Daar kan de mediator uitstekend werk verrichten dat veel onnodige schade voorkomt.

mevrouw mr. drs. I.A. Zijp (Irene)

Hoe vindt u een passende mediator in Uden

Het makkelijkst is het een landelijk dekkend netwerk van mediators aan te spreken, zoals Merlijn Groep. Zij kunnen u helpen in de regio Uden de mediator te vinden met de juiste specialisatie. Een mediator in Uden die passend is voor beide partijen in het conflict. Bij Merlijn Groep staan ca. 150 mediators ingeschreven, landelijk gespreid goed opgeleid en met ervaring. Zij beschikken gezamenlijk ook over alle relevante specialisaties.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Uden e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.