Mediator in Winterswijk

Op zoek naar een mediator uit Winterswijk?

Stel, u raakt in een conflict verwikkeld en u wilt dat oplossen, misschien via mediation in Winterswijk. Liever niet gelijk naar een rechtbank buiten de stad. Dan vindt u in uw regio, in Winterswijk de mediators van Merlijn groep. Zij zijn gekwalificeerd, hebben de vereiste certificaten, zijn ervaren en beschikken gezamenlijk over alle specialisaties om in ieder type conflict in Winterswijk succesvol te kunnen optreden. Een echtscheiding is nu eenmaal iets anders dan een pensioengeschil; een zakelijke kwestie vergt ook weer een ander soort kennis dan een conflict met een overheid. Vandaar die noodzakelijke specialisaties van onze mediators in Winterswijk.

Mediation in Winterswijk werkt heel anders dan procederen. In een rechtbank proces treedt de advocaat alleen op voor zijn eigen cliënt. De standpunten van de twee partijen in het conflict worden door de advocaten flink aangescherpt en het conflict wordt eigenlijk alleen maar erger. De mediator in Winterswijk spreekt met beide partijen. Hij zorgt ervoor dat die mogelijkheden gaan zien om tot een vergelijk te komen. Zo maken partijen zelf de oplossing. Het vonnis van de rechter maakt formeel wel een einde aan een conflict, maar de gevoelens van kwaadheid blijven meestal bestaan.

Mediation in Winterswijk

Mediation is in Winterswijk steeds meer de methode om problemen aan te pakken, die niet vanzelf overgaan- en dat doen de meeste problemen niet. Landelijk is dat ook zo. Liever mediation dan naar de rechtbank. Rechters moedigen dat ook aan. Daar hebben ze zelf belang bij omdat hun werkdruk erg groot is, maar ze kunnen dat ook verantwoord doen, omdat de resultaten goed zijn. Bovendien zijn burgers en organisaties erbij gebaat omdat het sneller gaat en minder duur is. De mediator in Winterswijk is thuis in de regio en heeft een informele, persoonlijke manier van werken. Dat schept vertrouwen en geeft de openheid die nodig is om tot afspraken te komen waar men zich vervolgens ook aan zal houden. De wat stijve regels voor de rechter spreken minder aan, zeker in Winterswijk.

Waarover gaat mediation in Winterswijk

Mediation in Winterswijk gaat nogal eens over echtscheiding, of over een ontslagzaak, of over een ruzie met een overheidsinstantie. Merlijn mediators in Winterswijk zijn thuis in al de soorten zaken die we in de regio Winterswijk aan treffen. Het al genoemde voordeel van de grotere acceptatie van de uitkomsten van mediation heb je bijvoorbeeld bij een echtscheiding, als er afspraken moeten worden gemaakt over alimentatie of over de omgang met de kinderen.

Een ontslag kan emotioneel heel hard aan komen. Als er dan ook nog een proces moet volgen waarin advocaten elkaars partijen zwart proberen te maken, dan is de negatieve schade enorm. Een mediator van Merlijn, gespecialiseerd in arbeidsrechtzaken kan in Winterwijk zaken regelen op een veel realistischer manier en zonder de onnodige gevechten voor de rechtbank. De uiteindelijke bevestiging van hetgeen geregeld is kan dan als een formaliteit schriftelijk door een rechter worden afgedaan om de rechten van partijen te waarborgen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Winterswijk e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.