Mediator in Assen

Op zoek naar een mediator uit Assen?

In Assen kunt u samenwerken met mediators van Merlijn groep. Het betreft dan gecertificeerde en ervaren mediators met voldoende specialismen om alle soorten conflicten in de regio Assen te kunnen behandelen. Een mediator in Assen werkt anders dan een advocaat. Een advocaat behartigt de belangen van één partij in een conflict. De mediator in Assen werkt met beide partijen, die hij inzicht laat krijgen in hun echte belangen; van daaruit worden mogelijkheden gevonden om tot een vergelijk te komen. Mediation in Assen leidt ook veel gemakkelijker tot acceptatie van de uitkomst, omdat partijen er zelf aan mee werkten.

Bij de profielen van onze mediators in Assen staan hun specialismen vermeld.

Mediation in Assen

In de regio Assen wijzen rechters bij een aanvraag voor een procedure altijd eerst op de mogelijkheid van mediaton in Assen. De mediators in Assen behalen goede resultaten met hun mediation activiteit. Mediation in Assen groeit in vergelijking met rechtspraak in Assen. Rechters maken daar gebruik van en kunnen daardoor de eigen werkdruk verlagen en de burger van dienst zijn. Een mediation in Assen gaat immers veel sneller en kent veel lagere kosten dan een proces. Bovendien kan een uitspraak van de rechter nog wel eens ongunstig uitpakken voor één van beide partijen. Dan wordt het conflict in feite niet opgelost, maar blijft het bestaan.

De praktijk van mediation in Assen

Ook in Assen zijn echtscheiding en ontslag de meest voorkomende thema’s van de mediations in Assen. Maar er spelen ook andere kwesties. Geschillen waar een overheid bij betrokken is bijvoorbeeld. Of zakelijke geschillen en andere familie zaken dan echtscheiding. Al dit soort conflicten kan in Assen worden behandeld in een mediation procedure onder de regie van een mediator uit Assen. De informele aanpak van de mediator in Assen past veel meer bij geschillen waar veel emoties spelen dan de formele benadering van de rechtbank. Een omgangsregeling met kinderen na een scheiding moet een door beide partijen geaccepteerde regeling zijn. Als een rechter zoiets moet afdwingen, liggen de problemen al op de loer. Bij ontslag wordt veel gekozen voor een procedure voor de rechtbank. Daar zullen advocaten proberen elkaars cliënten van alles te verwijten. Voor degene die ontslag krijgt werkt dat extra negatief; het versterkt het rouwproces en het maakt de weg om, weer op zoek te kunnen gaan naar nieuw werk alleen maar langer. De arbeidsmediator in Assen weet ook alles van de regels en de mogelijkheden rond ontslag en kan dat met veel minder schade voor het slachtoffer prima regelen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Assen e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.