Dealmaking

Formele begeleiding

Ook in:
Nederlands
Engels
Duits
Frans

Bij dealmaking voert een dealmaker, een senior onderhandelaar, de onderhandelingen voor één, beide of alle conflictpartners. Dealmaking kan dus grote waarde hebben als u uw problemen wel onderhandelend wilt oplossen maar, om wat voor reden dan ook, niet genoeg vertrouwen heeft in uw onderhandelingscapaciteiten. Bijvoorbeeld bij grote belangen of een belangrijke relatie.

De dealmaker onderhoudt, tijdens de onderhandelingen het contact met u (zijn cliënt(en)). Dealmakers komen niet vers van een opleiding. Zij zijn gepokt en gemazeld in het hanteren van diverse conflictbegeleidingsmethoden en mediationstijlen.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt dealmaking in?

Een dealmaker voert de onderhandelingen in uw plaats. De dealmaker is een senior onderhandelaar die in staat is dusdanig gewicht toe te voegen dat hij of zij in complexe zaken een snelle, maar uitvoerbare, deal kan maken. Tijdens de onderhandelingen onderhoudt hij of zij het contact met u.

Een dealmaker streeft naar een ‘SMART’ (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden) overeenkomst, waar beide cliënten mee verder kunnen.

Redenen om te kiezen voor dealmaking

U zoekt naar een inhoudelijke oplossing voor een complex probleem, met grote belangen of er staat grote druk op het bereiken van een snelle oplossing? U wilt het probleem onderhandelend oplossen, maar u of één van de conflictpartners heeft te weinig vertrouwen in de eigen onderhandelingsvaardigheden om dit zelf te doen? Is de relatie met de partner te belangrijk om het risico van onderhandelen aan te gaan?
In deze gevallen is dealmaking een goede optie.

De voordelen van dealmaking:

  • Dealmaking is vormvrij, waardoor maatwerk mogelijk is.
  • Conflictpartners hoeven geen direct contact met de ander te hebben. De dealmaker kan zich van diverse (online) middelen bedienen om afwisselend contact te hebben met conflictpartners en vooruitgang te boeken.
  • Een dealmaker kan heel effectief zijn bij problemen waarbij vele conflictpartners en complexe belangen gediend moeten worden.

Heeft u een conflict en zoekt u een dealmaker? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van dealmaking? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Artikelen

Over dealmaking

Opleidingen

Voor dealmaking

Ook online mogelijk!

Omgaan met emoties & weerstanden

Drijfveren transformeren in belangen en interventies voor een efficiënte regie
( 14 Beoordelingen )

We richten ons op de vraag hoe we emoties en weerstanden kunnen duiden en op de vraag hoe je als [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€150,-
BTW nihil
28-10-2024
Ook online mogelijk!

Mediationvaardigheden op de werkvloer

Introductie van technieken met focus op praktische attitude tijdens conflicten
( 71 Beoordelingen )

In iedere organisatie komen situaties voor waarbij conflictvaardig handelen grote voordelen oplevert. Door de kracht van mediation te doorgronden, kunt [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€115,-
BTW nihil
19-05-2024

Professionals

Dealmakers van de Merlijn Advies Groep

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Flitsbemiddeling

Flitsbemiddeling is een zeer intensieve vorm van bemiddeling die draait om snelheid. Samen met uw conflictpartner kiest u ervoor om de geschiedenis van het conflict niet te analyseren …

Meer over Flitsbemiddeling

Mediation

Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten. Een neutrale deskundige, de mediator, begeleidt de communicatie en onderhandelingen tussen twee of meer conflictpartners bij het vin…

Meer over Mediation

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

    Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief

    Bekijk alle aanbevolen literatuur