Arb-Med (Arbitrage gevolgd door mediation)

Conflictondersteuning door onafhankelijk deskundige

Ook in:
Duits
Engels
Nederlands

Arb-Med combineert twee methoden van conflictbegeleiding: arbitrage en mediation. Eerst wijst de arbiter een arbitraal vonnis over het voorgelegde onderwerp, daarna volgt een mediation. Het vonnis van de Arbiter geldt als partijen er in de mediation niet uitkomen.

De arbiter is een inhoudsdeskundige die, na hoor en wederhoor, een vonnis velt, de mediator hoeft geen inhoudsdeskundige te zijn. De mediator begeleidt het gesprek tussen conflictpartners zodat deze zelf tot een oplossing kunnen komen. Het vonnis is via de rechter af te dwingen. Dit is een formaliteit. De vertrouwelijkheid blijft gehandhaafd.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt Arb-Med in?

Voordat de mediation begint velt de arbiter of het scheidsgerecht (een scheidsgerecht kent meerdere arbiters, allemaal met verschillende inhoudelijke expertises, zodat er met de benodigde kennis over alle aspecten van het voorliggende probleem kan worden geoordeeld) een vonnis. Dit vonnis wordt geformuleerd op basis van hoor en wederhoor. Tijdens de mediation ligt dit vonnis in een gesloten envelop op tafel.
Het doel van de mediation is dat conflictpartners zelf zoeken naar een oplossing voor het voorgelegde onderwerp of conflict. Tijdens de mediation zijn conflictpartners helemaal vrij om, als dit uitkomt, ook andere onderwerpen aan te kaarten.

Lukt het conflictpartners niet om het conflict, tijdens de mediation, zelf op te lossen, wordt de envelop met het arbitraal vonnis geopend. Dit vonnis geldt voor de nog openstaande punten of voor alle punten van het conflict. Het totale conflict wordt met Arb-Med in ieder geval opgelost. Over vertrouwelijkheid kunnen de conflictpartners onderling afspraken maken.

Redenen om te kiezen voor Arb-Med

Wanneer conflictpartners zelf een oplossing willen zoeken voor de situatie, maar ook de zekerheid willen hebben van een oplossing is Arb-Med een goede keuze.

De voordelen van Arb-Med zijn:

  • De zekerheid van een oplossing voor het totale probleem of conflict.
  • De mediation vindt plaats terwijl een oplossing al voorhanden is: dat zet extra druk op conflictpartners om de mediation tot een goed einde te brengen.
  • Vertrouwelijkheid kan worden overeengekomen, terwijl een gerechtelijke procedure altijd een openbaar karakter heeft.

Heeft u een conflict en denkt u aan Arb-Med? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van deze oplossingsmethode? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Artikelen

Over Arb-Med

Opleidingen

Voor Arb-Med

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€125,-
BTW nihil
19-08-2024

Professionals

Onze Arbiter-Mediators door Nederland

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

BAME (bindend advies gevolgd door mediation)

De term BAME is een samenvoeging van Bindend Advies en MEdiation. De mediator en de bindend adviseur zijn twee verschillende personen. U wilt er samen uitkomen, maar ook de zekerheid h…

Meer over BAME (bindend advies gevolgd door mediation)

MEBA (mediation gevolgd door bindend advies)

De term MEBA komt van MEdiation en Bindend Advies. Twee methoden in een. MEBA start met mediation en als conflictpartners er uitkomen, blijft het bindend advies achterwege. Mochten conf…

Meer over MEBA (mediation gevolgd door bindend advies)

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

    Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief

    Bekijk alle aanbevolen literatuur