Mediator in Tilburg

Op zoek naar een mediator uit Tilburg?

De professionele en gecertificeerde mediators van Merlijn groep zijn ook regionaal georganiseerd. Een mediator voor de regio Tilburg is daardoor snel gevonden. Iedere stad, iedere regio heeft eigen kenmerken daar spelen wij op in. Bovendien heeft iedere mediator in Tilburg eigen specialismen naast de algemene mediation kennis en kunde.

Onze mediators in Tilburg vertellen ons ,dat mediation steeds meer gevraagd wordt als er een conflict moet worden opgelost. De kostbare en onzekere keuze voor een gang naar de rechtbank blijkt minder aantrekkelijk. De mediator in Tilburg is niet de persoon die oordeelt, maar de deskundige die het gesprek aan gaat, die mensen laat zien wat hun belangen zijn en hoe daar overeenkomst in te vinden is.

Waarom mediation in Tilburg

Rechters, ook die in Tilburg, verwijzen  bij een procesaanvraag eerst naar mediation. Zo willen ze  hun werkdruk verminderen, dat is niet te ontkennen. Maar ze zijn er ook van overtuigd geraakt, dat mediation in Tilburg voor de burger of voor een organisatie de betere keuze is om een conflict tot een oplossing te brengen. Partijen zijn bij mediation in Tilburg zelf actief betrokken in het proces van bewust worden van de eigen situatie van de eigen belangen en die van de ander. Ze hoeven geen oordeel af te wachten maar komen tot een vergelijk onder leiding van de mediator in Tilburg. Zo’n vergelijk wordt veel gemakkelijker geaccepteerd en geëffectueerd dan hetgeen wordt opgelegd bij uitspraak van de rechter. De mediator in Tilburg gaat ook veel losser om met partijen dan wat de rechter zich binnen zijn protocol kan permitteren

Hoe is de mediation praktijk in Tilburg?

Naast industriële bedrijvigheid kent de regio Tilburg o.a. grote onderwijsinstellingen. De mediators van Merlijn groep die in de regio Tilburg opereren zijn thuis op die terreinen. De meeste mediations spelen zich echter af op meer individuele niveaus. Dat betreft vooral echtscheidingen en arbeidsconflicten.  Echtscheidingen worden gecompliceerd door zaken als boedelverdeling, alimentatie en omgangsregelingen met kinderen; bij een scheiding houdt immers het ouderschap niet ineens op. Het ligt voor de hand dat het beter is zulke zaken samen op te lossen dan een wellicht onwelkom besluit van de rechter te moeten accepteren. Bij arbeidsconflicten die tot ontslag leiden is het vaak de kwaadheid die mensen verleidt om een procedure aan te spannen. Veel beter is het om vervelende, maar eigenlijk heel praktische zaken via mediation op te lossen en zo veel sneller klaar te zijn om weer vooruit te kunnen kijken. De mediator in Tilburg is daartoe prima in staat; die weet van ontslagvergoedingen en alles wat daarmee samenhangt.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Tilburg e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.