Mediator in Alphen aan den Rijn

Op zoek naar een mediator uit Alphen aan den Rijn?

De mediators van Merlijn groep in Alphen aan den Rijn voldoen aan de kwaliteitseisen, die rechtbanken stellen aan mediators waarnaar verwezen kan worden. De mediator van Merlijn is per definitie gecertificeerd en beschikt over een of meer specialisaties. De gespecialiseerde mediators in Alphen aan den Rijn kunnen elk type conflict behandelen. Een zakelijk geschil, een erfeniskwestie of een conflict over pensioen vereisen elk specifieke kennis op dat gebied. Merlijn groep mediators in Alphen aan den Rijn beschikken daarover.

De werkwijze bij mediation in Alphen aan den Rijn is heel anders dan een proces bij de rechtbank. De mediator in Alphen aan den Rijn spreekt met beide partijen in een conflict, terwijl een advocaat in principe alleen het belang van één partij behartigt. De mediator zorgt er in de mediation procedure in Alphen aan den Rijn voor dat partijen hun echte belangen gaan zien, los van vooraf ingenomen standpunten. Daarmee krijgen partijen zicht op hun werkelijke belangen en daarmee op mogelijkheden van vergelijk. Bij de rechter worden standpunten juist scherper tegenover elkaar gezet, waardoor het conflict verergert.

Mediation in de regio Alphen aan den Rijn

In Nederland is het beleid geworden, dat rechters wijzen op mediation als mogelijkheid om een conflict bijvoorbeeld in Alphen aan den Rijn op te lossen. Mediation leidt tot goede resultaten, het scheelt de rechtbanken heel veel werk als er minder procedures zijn, voor de burger of de organisatie in conflict is mediation een veel snellere weg en de kosten liggen veel lager. De mediator in Alphen aan den Rijn kan partijen in een conflict uitstekend van dienst zijn. De mediator in Alphen aan den Rijn kent een persoonlijke en informele aanpak; hij brengt partijen bij elkaar en geeft ze het gevoel dat ze de overeenkomst die ze bereiken zelf gemaakt hebben. Daardoor worden ook de afspraken uit de mediation overeenkomst in Alphen aan den Rijn veel beter nageleefd. Dat is wel een plezierige gedachte bijvoorbeeld in geval van een regeling van de omgang met de kinderen na een echtscheiding.

Mediation in de praktijk in Alphen aan den Rijn

Echtscheidingen en arbeidsconflicten komen we het meest tegen in de mediation praktijk in Alphen aan den Rijn. Verder treden Merlijn mediators in Alphen aan den Rijn op in zakelijke geschillen, of in conflicten met een overheid als partij en bij andere problemen in de familiesfeer, erfeniskwesties bijvoorbeeld. De aspecten waarover overeenstemming moet komen in een echtscheiding liggen vaak erg gevoelig. Mediation werkt dan beter en met meer acceptatie dan de uitspraak van een rechter die dan maar gevolgd moet worden. Arbeidsconflicten met ontslag als gevolg kunnen ook beter door de gespecialiseerde mediator in Alphen aan den Rijn gedaan worden. Partijen blijven dan veel meer gevrijwaard van bijkomende reputatieschade en mentale schade voor de ontslagene dan bij een proces voor de rechter het geval is, waar advocaten flink naar elkaars partij zullen uithalen. De gespecialiseerde mediator van Merlijn in Alphen aan den Rijn kent alle zaken die van belang zijn rond ontslag. Die kan met partijen op realistische wijze zaken regelen, zonder dat die partijen elkaar onnodig beschadigen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Alphen aan den Rijn e.o.

Alle professionals

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan