Mediator in Emmen

Op zoek naar een mediator uit Emmen?

In Emmen werken gecertificeerde en ervaren mediators die gelieerd zijn aan Merlijn groep mediation. Zij beschikken over voldoende specialismen om alle soorten conflicten in de regio Emmen aan te kunnen. Het verschil tussen het werk van een mediator in Emmen en van een advocaat zit in de totaal andere aanpak van mediation in Emmen.

De advocaat behartigt de belangen van één partij in een conflict. De mediator in Emmen werkt met beide partijen, die hij inzicht laat krijgen in hun werkelijke belangen; van daaruit zien partijen mogelijkheden om tot een overeenkomst te komen. Partijen accepteren de uitkomsten van mediation in Emmen gemakkelijker en zullen zich ook eerder houden aan de afspraken, omdat ze die als het ware zelf hebben gecreëerd.

Mediation in Emmen

Omdat rechters tegenwoordig als beleid hebben om eerst op de mogelijkheid van mediation te wijzen alvorens te besluiten tot een procedure bij de rechtbank, zien we een groei van mediation als  aanpak nummer één bij geschillen. Dat geldt ook voor mediation in de regio Emmen. De mediator in Emmen kan heel veel zaken tot een goed einde leiden en dat scheelt de overbelaste rechtbank veel werk. De resultaten met mediation in Emmen zijn ook zodanig dat rechters graag doorverwijzen. Zij helpen daarmee de burger. Een mediation in Emmen is immers veel minder kostbaar dan een proces; het gaat sneller en je hoeft niet af te wachten wat de rechter gaat beslissen, een beslissing die niet altijd goed hoeft te vallen.

Waarover gaat mediation in Emmen

Veel mediations gaan in Emmen over echtscheiding met op de tweede plaats ontslag. Maar er spelen ook andere kwesties in de regio Emmen. Geschillen met een overheid bijvoorbeeld, overheidsmediation, of zakelijke geschillen, business mediation,  pensioenmediation, ruzies over erfenissen, familiemediation, onenigheden op het werk binnen teams of tussen teams, teammediation; de mediator in Emmen kan het allemaal tegenkomen. Door de informele aanpak van de mediator in Emmen voelen mensen zich meer partij, zijn ze actief en betrokken. Zeker als kwesties emotioneel zijn past mediation in Emmen meer dan procederen. Als er samen met de mediator in Emmen afspraken zijn gemaakt over bijvoorbeeld de omgang met de kinderen na een echtscheiding dan zal zo’n afspraak beter worden nageleefd na mediation, dan wanneer die is afgedwongen door de rechter. Ook bij ontslag speelt meestal veel emotie en kwaadheid. Kiezen voor een procedure voor de rechtbank lijkt een mogelijkheid om eens flink van je te laten horen, maar de andere partij doet dat ook en de ontslagene raakt meestal dieper in de put. Dat is contraproductief en maakt het voor degene die ontslagen wordt alleen maar moeilijker om weer op te krabbelen en naar nieuwe mogelijkheden te gaan zoeken. De mediator in Emmen die zich bezighoudt met arbeidsmediation kan alle zaken die bij een ontslag mediation in Emmen aan de orde komen prima tussen partijen regelen, zonder extra schade toe te brengen en vaak met een beter resultaat.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Emmen e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.