Mediator in Alkmaar

Op zoek naar een mediator in Alkmaar?

Voor het noordelijk deel van Noord-Holland beschikt Merlijn groep over gecertificeerde mediators, die graag in deze regio opereren, bijvoorbeeld in Alkmaar. Onze mediators in de regio Alkmaar hebben naast hun algemene mediation vaardigheden ook voldoende specialisaties om alle soorten mediation te kunnen uitvoeren.

Onze mediator in Alkmaar meldt ons een sterke groei van de belangstelling voor mediation als dé oplossingsroute bij geschillen. Kiezen voor een proces bij de rechter geeft nogal wat onzekerheid en in ieder geval hoge kosten. De advocaat moet nu eenmaal opkomen voor het standpunt van zijn cliënt en zal dus proberen het standpunt van de tegenpartij onderuit te halen. Een mediator, die overigens naast het uitoefenen van mediation ook best actief kan zijn in de advocatuur, is als mediator niet de persoon die oordeelt, maar de professional die beide partijen prikkelt om hun belangen helder te krijgen en daarin de mogelijkheden te ontdekken om in het conflict nader tot elkaar te komen.

De ontwikkeling van mediation in Alkmaar

Voor de rechterlijke macht kwam het bijzonder goed uit om te kunnen constateren, dat mediation in Alkmaar zulke goede resultaten oplevert. Het is nu landelijk beleid, om bij nieuwe procedures eerst te wijzen op de mogelijkheid van mediation. Daarmee verlaagt men de werkdruk bij de rechtbanken en de burger of de rechtspersoon die in het geding is, heeft er baat bij. Partijen zijn bij mediation in Alkmaar veel meer betrokken bij de bewustwording van wat er nu echt speelt in het conflict, zowel bij jezelf als bij de ander. Zo komen ze gemakkelijker tot overeenstemming onder de leiding van de mediator in Alkmaar. Ook de acceptatie van wat is overeengekomen gaat veel natuurlijker. De uitspraak van de rechter wordt nogal eens met veel tegenzin geslikt en wat er daarna gebeurt is vaak heel onduidelijk. De mediator in Alkmaar heeft zijn eigen  directe, informele en open stijl, zoals mensen gewend zijn met elkaar om te gaan. Dat komt veel vertrouwder over dan de formaliteiten die nu eenmaal te pas komen in een juridische procedure.

Mediation in Alkmaar

In Alkmaar vinden we veel zakelijke mediations, tussen bedrijven onderling of tussen bedrijven en de overheid. Daarnaast spelen mediations zich vooral af op individueel niveau. Bijvoorbeeld bij echtscheidingen en arbeidsconflicten.  Echtscheidingen liggen natuurlijk heel gevoelig; daar werkt mediation in het algemeen veel beter dan een rechterlijk vonnis. Boedelverdeling, alimentatie en omgangsregelingen met kinderen dat zijn toch zaken waarvan je de uitkomst moet kunnen accepteren, juist omdat jezelf aan die uitkomst hebt bijgedragen. Een uitspraak van de rechter hoeft niet altijd tot die acceptatie te leiden; die kan juist heel hard aan komen. Arbeidsconflicten die tot ontslag leiden geven vaak aanleiding om te gaan procederen. Maar meestal wordt er niemand wijzer van. De rechter kent de afvloeiingsbedragen en dat geldt ook voor de mediator in Alkmaar. Zo’n proces kost wel heel veel negatieve energie, energie die juist nodig is om nieuwe stappen te kunnen gaan zetten op de arbeidsmarkt. Arbeidsmediation is dan een veel praktischer en zinvollere weg om zaken te regelen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Alkmaar e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.