Mediator in Apeldoorn

Op zoek naar een mediator uit Apeldoorn?

In het midden van Gelderland, in Apeldoorn zijn voor Merlijn groep gecertificeerde mediators actief. Dit betreft mediators die ook beschikken over specialismen. Zo kunnen we in Apeldoorn alle soorten mediation uitvoeren. Bijvoorbeeld familiemediation, denk vooral aan echtscheiding, zakelijke mediations, mediation waarbij een overheid betrokken is, of arbeidsmediation, u vindt het allemaal in Apeldoorn.

Mediation groeit, ook in Apeldoorn. Je in een juridisch proces begeven, betekent altijd hoge kosten en veel onzekerheid. Bij mediation bent u zelf veel actiever betrokken. De mediator in Apeldoorn staat niet voor één partij maar probeert beide partijen zover te krijgen dat ze mogelijkheden gaan zien om tot elkaar te komen.

Mediation in Apeldoorn

Landelijk zien we de tendens dat rechters voor ze aan een proces beginnen, eerst wijzen op de mogelijkheid van mediation en dat gebeurt dus ook in Apeldoorn. Mediation geeft goede resultaten en ieder proces dat niet hoeft te worden gevoerd, scheelt de rechtbank veel werk. Partijen zijn bij mediation veel meer betrokken. Onder leiding van de mediator in Apeldoorn komen ze gemakkelijker tot overeenstemming. Dat resultaat wordt ook vanzelfsprekender geaccepteerd; je hebt het immers zelf mee tot stand gebracht. Bij een gerechtelijk vonnis heb je maar te slikken en als een van de partijen dan tevreden is, zal de kans groot zijn dat dat voor de ander juist niet geldt.

De praktijk van Mediation in Apeldoorn

De mediations spelen zich veelal af op individueel niveau. Bijvoorbeeld bij echtscheidingen en arbeidsconflicten.  Echtscheidingen liggen meestal heel gevoelig; daar werkt mediation in het algemeen veel beter dan een rechterlijk vonnis. Boedelverdeling, alimentatie en omgangsregelingen met kinderen dat zijn toch zaken waarvan je de uitkomst moet kunnen accepteren; een uitspraak van de rechter kan dan overkomen als een soort straf, die je maar moet slikken; dat is juist geen acceptatie. Arbeidsconflicten die tot ontslag leiden geven vaak aanleiding om te gaan procederen. Maar meestal wordt er niemand wijzer van. De rechter kent de afvloeiingsbedragen en dat geldt ook voor de mediator in Apeldoorn. Procederen kost wel heel veel negatieve energie en verscherpt het rouwproces dat ontslag meestal met zich meebrengt. De mediator is in staat de meeste praktische dingen met u te regelen in een veel minder stressvolle omgeving.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Apeldoorn e.o.

Alle professionals