Med-Arb (Mediation gevolgd door arbitrage)

Conflictondersteuning door onafhankelijk deskundige

Ook in:
Duits
Engels
Nederlands

Med-Arb combineert twee methoden van conflictbegeleiding: mediation en arbitrage. Dit is handig voor conflictpartners die de zekerheid willen van een oplossing èn zelf willen onderhandelen. Het traject begint met een mediation, waar conflictpartners onder begeleiding van een mediator, na analyse van het conflict en het verwerken van de losgekomen emoties, onderhandelen over mogelijke oplossingen.

Als de mediation lukt vervalt de arbitrage. Lukt het niet, of deels, volgt, over alle aspecten die dan nog onopgelost zijn, een arbitrage door een of meer onafhankelijke deskundigen. Dit arbitrale vonnis is juridisch bindend.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt Med-Arb in?

Conflictpartners spreken van te voren af dat een mediation zonder een geslaagd resultaat, over alle onderdelen van het probleem of conflict, gevolgd wordt door arbitrage. Conflictpartners hebben dan in eerste instantie de handen vrij om er helemaal zelf en naar eigen smaak en inzicht uit te komen.
Ook kan de afspraak vooraf gunstig zijn voor de onderhandelingsbereidheid van partners vanwege het feit dat beiden weten dat er bij mislukking van de mediation een ander gremium op ongewisse wijze de knoop doorhakt.
Mocht de mediation in zijn geheel of deels mislukken, volgt arbitrage voor alle openstaande punten. Om een vonnis te kunnen vellen, vindt er hoor en wederhoor plaats.

Redenen om te kiezen voor Med-Arb

Als het onderwerp zowel een emotionele als zakelijke lading heeft. Bij complexe belangen of wanneer het onderwerp en vraag redelijk helder en compleet zijn. Bij een noodzaak om binnen een korte periode tot een oplossing te komen.

De voordelen van Med-Arb zijn:

  • Er is zekerheid dat men, binnen een redelijke termijn, een oplossing bereikt.
  • In het mediationdeel van de totale procedure kunnen relationele en emotionele aspecten aan de orde komen, elementen waarvoor een arbitrage zich niet goed leent.
  • Vertrouwelijkheid kan worden overeengekomen, terwijl een gerechtelijke procedure altijd een openbaar karakter heeft.

Heeft u een conflict en denkt u aan Med-Arb? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van deze oplossingsmethode? Neem vrijblijvend contact met ons op

 

Artikelen

Over Med-Arb

Opleidingen

Voor Med-Arb

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024

Professionals

Onze mediator-arbiters door Nederland

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Arbitrage

Bij arbitrage velt een arbiter een vonnis voor een complex probleem of conflict. De arbiter is een onafhankelijk deskundige die knopen voor u doorhakt. Het vonnis is bindend en kan wor…

Meer over Arbitrage

Arb-Med (Arbitrage gevolgd door mediation)

Arb-Med combineert twee methoden van conflictbegeleiding: arbitrage en mediation. Eerst wijst de arbiter een arbitraal vonnis over het voorgelegde onderwerp, daarna volgt een mediation.…

Meer over Arb-Med (Arbitrage gevolgd door mediation)

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

    Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief

    Bekijk alle aanbevolen literatuur