Arbitrage

Conflictondersteuning door onafhankelijk deskundige

Ook in:
Duits
Engels
Nederlands

Bij arbitrage velt een arbiter een vonnis voor een complex probleem of conflict. De arbiter is een onafhankelijk deskundige die knopen voor u doorhakt. Het vonnis is bindend en kan worden afgedwongen met een deurwaarder na een korte, formele, tussenkomst van een rechter.

Arbitrage is de juiste keuze bij een complex probleem dat een snelle, definitieve oplossing vereist. Het staat u vrij om samen met uw conflictpartner vertrouwelijkheid overeen te komen. Het vonnis is niet openbaar.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt arbitrage in?

Bij arbitrage velt de inhoudsdeskundige op basis van hoor en wederhoor, een vonnis voor een complex probleem of conflict. Hoor en wederhoor vindt, desgewenst, plaats op locatie.

De arbiter legt uitkomst van de arbitrage vast in een arbitraal vonnis die wordt gedeponeerd op de griffie van de rechtbank. Het afdwingen van de uitspraak is een eenvoudig: door een deurwaarder na korte tussenkomst van de rechter.

Als de inhoudelijke deskundigheid van een arbiter tekortschiet voor de problematiek, is een scheidsgerecht aan de orde. Het scheidsgerecht omvat meerdere inhoudsdeskundigen die elkaar inhoudelijk zo aanvullen, dat het de totale problematiek omvat.

Redenen om te kiezen voor arbitrage

Arbitrage wordt ingezet als er sprake is van keuzevrijheid, een relatief complex geschil, aanzienlijke (financiële) belangen of wanneer er snel een definitieve oplossing nodig is. Ook kan het worden ingezet bij een gelaagd conflict, dat vraagt om een professionele beoordeling, door meer dan één ervaren deskundige met eigen specifieke ervaring en kwaliteiten.

De voordelen van Arbitrage:

  • Arbitrage geeft conflictpartners de zekerheid van een tamelijk definitieve oplossing binnen een relatief korte tijd (eerder in termen van maanden dan van jaren).
  • Evenals bij (niet-)bindend advies zijn in de persoon van de arbiter, oordeel en inhoudelijke deskundigheid, in één persoon verweven (of meerdere personen in het geval van een scheidsgerecht).
  • Vertrouwelijkheid is mogelijk, terwijl een gerechtelijke procedure altijd een openbaar karakter heeft.

Heeft u een conflict en denkt u aan arbritrage? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Artikelen

Over arbitrage

Opleidingen

Voor arbitrage

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€125,-
BTW nihil
19-08-2024

Professionals

Onze arbiters door Nederland

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Bindend advies (door onafhankelijk deskundige)

Bij bindend advies is de (bindend) adviseur een onafhankelijke deskundige op het gebied van uw probleem. De deskundige formuleert een advies waar u en uw conflictpartner zich beloven te…

Meer over Bindend advies (door onafhankelijk deskundige)

Klachtencommissie of geschillencommissie

Een klachtencommissie of geschillencommissie (ook wel commissie van bezwaar genoemd) is een college van meerdere (meestal drie) personen, die zich uitlaten over binnengekomen klachten. …

Meer over Klachtencommissie of geschillencommissie

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

    Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief

    Bekijk alle aanbevolen literatuur