Ons team

Merlijn Groep

 • "Maatwerk. Bij conflictaanpak draait het om maatwerk. Een passende methode op basis van een goede analyse is voor de klant altijd het meest effectief en vaak het goedkoopste."

 • "Communiceren. Samenwerken draait om communiceren. Het kunnen bespreken van verschillen zorgt voor onverwachte oplossingen/verbeteringen in mogelijke conflictsituaties."

 • "Meedenken en doorvragen. Niet alles is meteen op te lossen, maar het is mijn ervaring dat je samen wel tot een (tussen)oplossing komt, die in ieder geval voor het moment zelf lucht geeft."

 • "Korte lijnen. Persoonlijk contact maakt de relatie en het contact met klanten, professionals, leveranciers en natuurlijk mijn collega's leuk en soepel. Korte lijnen werken het best."

 • Deeltijd collega naast Rechtenstudie. "Overzicht, tempo en hulpvaardigheid. Stressbestendig en een groot doorzettingsvermogen."

 • "Helder. Communicatie via tekst is een vak apart. Het bereik is groter, meer divers en de interpretatie kun je niet afdwingen. Teksten moeten helder zijn, prettig leesbaar en blijven hangen."

 • "Overheidsland. Een uitgebreid land waar je de weg moet kennen. Meedenken en meedoen in dit land zorgt ervoor dat het land voor de rest van Nederland bereikbaar blijft."

 • "Een conflict is een kans om te groeien en inzichten te verwerven. Persoonlijke ontwikkeling is daarbij de sleutel. Mediation en coaching (interne conflicten) zijn belangrijke instrumenten."

 • "Resultaat, empathie en verbinding. Drie termen die alles met elkaar te maken hebben. De kracht van mensen komt naar voeren als mensen kennen wat ze kunnen."

 • "Medezeggenschap: het organiseren en respecteren van tegenspraak om tot betere overlegstructuur en verhoudingen te komen. Duurzame inzetbaarheid is hierbij een handvat."

 • "Coaching. Ik help je te analyseren waar jij, je team of je cliënt staat in het veranderingsproces en ontrafel de knoop."

Onze stagiaires

aanwezig maandag t/m vrijdag
 • Kom jij ons team versterken?
1993

familiebedrijf sinds

3000

meer dan 3000 mediators opgeleid

180

aangesloten professionals

9.2

Gemiddelde klantbeoordeling

Ervaringen

Met deze bedrijven hebben wij gewerkt

NS

NS heeft in augustus 2015 een raamovereenkomst gesloten met MAG, waarin we first supplieer zijn als het gaat om (dreigende) conflicten met en tussen medewerkers [...]
Lees deze case

Gemeente Amsterdam

Voor de eerste fase is nauw samengewerkt met het Projectteam mede onder de bezielende leiding van voormalig burgemeester Eberhardt van der Laan, die voor zijn e [...]
Lees deze case

Online Conflictenscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Gratis inloopspreekuur

Voorkeur voor advies op maat?

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

  Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

  Schrijf me in voor de nieuwsbrief

  Bekijk alle aanbevolen literatuur

  Actueel

  Evenementen